We zijn gedoemd als Europa

Glastonbury tor.

… mijn meest magisch realistische foto tot nu toe maakte ik op het Isle of Avalon bij Glastonbury, waar de Glastonbury Tor uit de 12de eeuw op staat. Het was zes uur ’s ochtends, het weer sloeg net om van zonnig naar onweersbui.

Ik ontmoette een spiritist die in de opening van de poort stond om contact met de geesten te zoeken. We raakten wat in gesprek, hij had een onderneming in schoenen-design.

Voor Dagblad Trouw schreef ik nog een ironisch reisverhaal over New Age Hoofdstad Glastonbury: ‘Het Mysterie van de Missende Tanden‘.┬á Door langdurig crack- en drugsgebruik bleek in deze oude Hippie-hoofdstad voor een tandarts een ware goudmijn te liggen.

Die krant weigerde mijn toch al magere factuur volledig uit te betalen, maar verkocht ondertussen dat verhaal wel door aan internationale media. Dat was ook het einde aan onze warme relatie.

Fade to Black

Wat mij bij ‘de journalistiek’ in algemene zin brengt, de dagelijkse agitatie-industrie. Ik ben dergelijke journalistiek als een maatschappelijk schadelijke factor gaan zien.

De laatste dieptepunten zijn de heksenjacht via media op die Limbo-pedo. Niemand die nadenkt, waarom de overheid hier plots heel open met iemand’s foto rondstrooit. Of die bedenkt: is deze man al voor de rechter verschenen en schuldig bevonden, of is het een verdachte?

Ben je al schuldig door verdenking? En krijgen we dit bij iedereen die bij willekeur plots tot nationale staats-vijand is verklaard?

Is dit geen propaganda voor verplichte DNA-databanken, de volgende inbreuk in persoonlijke vrijheid?

Er is gelukkig een alternatief in de maak voor stupide zjoernaliestiek als Algemeen Lachblad en Televaag dat komende week verschijnt: Epoque.

De eerste editie van Epoque

Slechts 1 keer per kwartaal, en dan krijg je een heel boek op je deurmat, geschreven voor mensen die kunnen lezen. Herstel van beschaving, iemand?

One Reply to “We zijn gedoemd als Europa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *