Gerehabiliteerde nazi-familie maakte RTL Nieuws groot

Mohn Media van Reinhard Mohn

Voor ons onderzoek naar mediaconcentratie en oorzaken van eenvormige (klimaat)propaganda, bezochten we het Bertelsmann-mediaconcern in Gutersloh (DE), het zesde mediabedrijf van de wereld. Dat imperium is 75% aandeelhouder van de door hen gevormde RTL Group, waarvan RTL Nederland in Hilversum 8,4% van de omzet leverde in 2018 (549 miljoen euro)

En zo kwamen we ook terecht bij het praalgraf (2009) van gerehabiliteerde nazi Reinhard Mohn, die de platgebombardeerde uitgeverij-drukker van Oostfront-pamfletten Bertelsmann vanaf 1947 tot mediawereldmacht deed uitgroeien met grote vestiging aan Broadway in New York (sinds 1987). Een waar mirakel, tenzij wonderen niet bestaan en Mohn gewoon hulp kreeg van de Amerikaanse bezetters van Duitsland.

Zowel het politieke programma dat hun Bertelsmann-Stiftung uitdraagt (met Aart Jan de Geus als voorzitter), Europa Overwint,  als de ideologie (Lebensraum, de Malthusiaanse klimaat-ideologie) zijn gelijk gebleven.

Praalgraf Reinhard Mohn (2009) in Gutersloh: ‘Menschlichkeit Gewinnt’. Vergissen is ook menselijk.

Levensruimte
Het Bertelsmann-imperium en haar in 1977 door Reinhard Mohn gestichte Carl Bertelsmann-Stiftung is gevestigd aan… hoe verrassend… de Carl Bertelsmann-strasse, een kilometerslange industrieweg waar het megaconcern haar kantoren en productiefaciliteiten heeft. Carl Bertelsmann is de oprichter (1835) van de uitgeverij en drukker, die zich toen richte op evangelische lektuur en literatuur.

Die oprichter ligt op de Evangelische begraafplaats bij de kerk in het centrum aan de Friedhofstrasse, bij een familie-embleem met Psalm 24 er op. Reinhard Mohn leefde van 1921-2009 en ligt verder op een andere (wel evangelische) begraafplaats. Voor de lokale overleden prominent kwamen bussen vol toeschouwers bij zijn ter aarde bestelling.

Trudy!

Zijn grafmonument met brandende kaarsen lijkt (nu 10 jaar later) op een Griekse/Romeinse tempel, alsof Mohn na zijn dood in het Witte Huis wilde wonen. Reinhard Mohn ging Bertelsmann als holding leiden na ’45 op aanwijzen (1951) van Papa Heinrich die 1955 overleed.

De uitgeverij/drukkerij (Verlag) werd in drie delen opgesplitst.

Zijn jongere broer begon een uitgeverij Sigbert Mohn Verlag in Gutersloh voor literatuur, de C. Bertelsmann-Verlag voor zakelijke boeken en tijdschriften kwam onder leiding van Reinhard. En het Gutersloher Verlaghaus (1959) ontstond als afsplitsing voor theologie. Die laatste bestaat nog steeds, en valt nu onder het Angelsaksische Random House, dat ook bij Bertelsmann in bezit kwam.

Management filosofie

Bij Reinhard Mohn’s praalgraf ligt een stenen boek, waarop zijn management-filosofie staat geschreven: Hoe je ‘De Vooruitgang’ moet faciliteren, dat traditionele structuren omvallen zullen, en hoe vooruitgangs-adepten daarbij op creatieve wijze moeten aanpassen. Voor zover ik het handschrift lezen kan…

Reinhard Mohn zou tot begin jaren ’80  het bedrijf leiden, dus vlak voordat het RTL-avontuur begon. Hij bleef natuurlijk wel de grootaandeelhouder, en die aandelen werden ondergebracht in de Bertelsmann-Stiftung..(1993). Een uitgebreider bedrijfsgeschiedenis in het Duits lees je bij Wikiwand.

Mohn Media, Arvato enz

Het is maar net hoe je een idee in media verpakt
De Familie Mohn nam eerder het roer over van naamgever Bertelsmann, door met de vrouwelijke tak van Bertelsmann te trouwen. Heinrich Mohn (1885-1955) leidde de drukkerij in het nazi-tijdperk. Die gaf in de jaren ’30 het Lebensraum-boek van het nazitijdperk uit: ‘Volk Ohne Raum’ van Hans Grimm, dus waarom de Duitsers vanwege natuurwetten gerechtigd waren tot landjepik.

Overigens moet je hier begrijpen dat ‘Lebensraum’ een idee is van Karl Haushofer. En dat Haushofer weer in het Brits Kolonialisme winkelde, waar ze dat zelfde concept ‘Living Space’ noemen. Ruimte voor je volk om voedsel te verbouwen en energie te winnen. Wat Nederland in Indonesië deed met Koninklijke Olie en nu Palmolie van Unilever. Zo anders dan toen is de wereld nu echt niet…

Ecologische Voetafdruk = Lebensraum, het is maar net hoe je het in media verpakt…

Leefruimte, het krijgt in het Duits een onheilspellende lading. Maar Lebensraum is nu, vandaag ook de ideologie (Malthusianisme) van de huidige milieu & klimaatbeweging, dus het Ecofascisme en haar Ecologische Voetafdruk die claimt dat ‘de mensheid’ meer aardes verbruikt dan er zijn.

Hier ligt dus onze verbinding met media-invloeden en nazisme. Het is maar net welke PR je ergens aan geeft. Als het Wereld Natuur Fonds in andere taal het Lebensraum-concept verkoopt en de NOS papegaait ze, dan heet het vandaag de dag ‘de aarde redden’. En daar ligt onze interesse dan ook: hoe je de geest van mensen via media kunt masseren.

Dus daarom heeft Bertelsmann nu vandaag onze warme aandacht, als eigenaar van RTL Fakenews in Hilversum.

Ook Gutersloh was volgeplakt met stickers en affiches voor Klimaatmarsen, die de moderne variant op Lebensraum verkopen. Het idee dat de aarde te krap is voor zoveel welvarende mensen, nu met een CO2-promillage in de atmosfeer als ‘ecologische’ harde grens. Te weinig levensruimte.

Boekenwinkel Gutersloh: over Lebensraum in Klimaatverpakking, en natuurverering (‘Genesis’) en Nobele Wilden (Der Letze Herr des Waldes)

Heinrich Mohn was donateur van de SS (Fordernes Mitglied) vanuit zijn overtuiging als volbloed nationalist. Dat hij de kapotgebombardeerde drukkerij (1945) van Bertelsmann niet kon voortzetten, dat was de Amerikaanse bezetter duidelijk. Een iets te overduidelijke historische smet. Dus zette zijn zoon Reinhard in 1947 het Bertelsmann-bedrijf voort met een nieuwe van de Amerikaanse bezetter verkregen publicatie-licentie.

Enorm Media-imperium

Operatie Paperclip
Ook de toen 26-jarige Reinhard was overigens overtuigd nazi en nog Wehrmachtcommandant. Dhr Wolfen, eigenaar van een Gaststatte die me naar Mohns graf leidde had nog een foto van ‘m gezien in gesteven uniform. Hij kende Mohn via familieleden uit zijn jeugd.

Maar ja, de Amerikanen hadden ook zo hun belangen na ’45: die wilden de enige wereldmacht zijn, het stokje van de Britten hun Empire overnemen. De Office of Strategic Services (OSS, voorloper CIA) met IG-Farben (nu Bayer) en Wallstreet-advocaat Allen Dulles, die rekruteerde in die tijd actief nazi’s om de nieuwe vijand- het communisme- de baas te zijn.

Zo transporteerden ze 1500 ingenieurs, wetenschappers als raketgeleerde Wernher von Braun en vele andere SS’ers naar de VS. De vijand van mijn vijand is…. precies, mijn vriend. Nazi’s haten communisten, en dat deden de Amerikanen ook. Nu konden die SS’ers in Amerikaanse dienst hun kunstje doen. Die operatie zou als ‘Paperclip’ de geschiedenis in gaan, haar opvolger heette Project 63.

Met een eigen park

Ik heb (nog) niet zwart op wit bewijs dat ook Mohn door de CIA geholpen is om zijn imperium uit te bouwen. Maar de historische paralellen zijn opvallend. De onstuimige groei van Bertelsmann vanuit een platgebombardeerde pamflettendrukkerij. Hoe ze de magazines van de New York Times bemachtigden, boekenuitgever Penguin Random House, hoe ze 1 van de grootste wetenschappelijke uitgevers Springer (1999) kregen.

Dat ze ook de BMG (muziekrechten) in bezit hebben, Napster enzovoort en dus bepalen wat je aan muziek kunt luisteren. Het is wel heel erg knap, hoe 1 gerehabiliteerde nazi dat voor elkaar kan krijgen vanuit een in 1945 platgebombardeerde drukkerij van pamfletten voor Duitse soldaten aan het Oostfront.

Ging alleen over Heinrich Mohn, niet Reinhard….Menselijkheid overwint 🙂

Nadat in 2001 enkele CIA documenten ‘declassified’ werden, duikelde uit de daarin opgeborgen nazi-lijst ook de naam… Heinrich Mohn, pappa van Reinhard. Er kwam een excuus van het concern dat de door de CIA gecontroleerfde (door Rockefeller Foundation = CIA gesponsorde) New York Times zo omfloerst mogelijk publiceerde.

De eigenaar van RTL

Want de aandacht ging vooral naar Reinhard’s vader, Heinrich en zijn SS-donaties na een academisch onderzoek over CIA/MI6-archieven over het verleden. En dat was het dan weer. Als je al ‘het nieuws’ kunt verdraaien, hoeveel meer zal de historie dan een vervalsing kunnen zijn. Zo kun je dan als logische vraag stellen… Lees er meer over in Annie Jacobson haar boek over Paperclip, er zijn vele andere boeken over verschenen:

Alle bruikbare (ex)nazi’s werden door de Amerikanen weer voor eigen belangen gerekruteerd…

Geld Stinkt Niet
Nu moet je dus niet te zeer in dat ‘nazi nazi’-frame blijven hangen, zo is de boodschap hier. Immers, niets dat de nazi’s deden of bedachten, was al niet door de Britten in hun koloniale rijk beproefd, de ‘genocide’ was door de Ottomanen/Young Turks al in Armenië toegepast.

De Duitsers wilden slechts hun kolonie in de Oostelijke achtertuin, ten koste van de Slavische volkeren. Zie ook ‘Hitlers War’ van David Irving, wiens boek over de Britse genocide op Dresden ‘The Destruction of Dresden’ werd uitgegeven door…Sigbert Mohn verlag in Gutersloh in 1963.

Een Britse auteur die dus het Duitse lijden in de oorlog onder de aandacht bracht. Dankzij dat boek over Dresden, kreeg Irving ook toegang tot nog levende nazi-prominenten uit de inner circle van Hitler. En zo kon Irving dus ‘Hitler’s War’ schrijven, waarop ook de film Der Untergang is gebaseerd.

Dus doe niet alsof Mohn dan via negatieve associatie zo’n slechterik zou zijn. Wij zijn allemaal zondaars…En vergissen is menselijk. Toen de Joden in 1948 Palestina veroverden op de Britten, roeiden ze ook duizenden Palestijnen uit voor hun Bloed en Bodem-ethnostaat. Wie zonder zonde is….

Sigbert Mohn Verlag gaf ook David Irving uit

Een meer samenhangende theorie, die een mini-uitgeverij van gerehabiliteerde nazi’s met Amerikaanse toestemming tot mediawereldmacht maakt, die luidt ‘Geld stinkt niet’.  Blijkbaar handelde Mohn in het belang van Amerikanen in Europa.

Amerikaanse bedrijven hadden tot 1941 (tot de oorlogsverklaring en wet die handel verbood) vrolijk in het nazi-imperium geïnvesteerd, met oa Henry Ford en de Rockefeller-dynastie. Die laatste had met haar patenten op benzine uit steenkool de oorlogsmachine aan haar brandstof geholpen.

Ik noemde CIA-man Allen Dulles al en zijn connectie met IG Farben, het bedrijf waar ook SS-Prins Bernhard voor werkte.

Een belangrijke bron van Primaire Research voor Middelkoop, Lebor zijn boek over de bank waar je waarschijnlijk nooit van hoorde

De centrale bank die de herstelbetalingen van de Duitsers uit 1914-1918 moest regelen, Bank for International Settlements (BIS) in Basel, die nam vanaf de jaren ’30 de rol in van financier van het nazi-imperium met Tsjechisch Goud. Bij de BIS werd in 1987 de ‘euro’ ontworpen, het is nu de centrale coördinator van alle nationale banken in de wereld. De meeste mensen hebben nog nooit van de BIS gehoord.

Zo gruwelijk ‘fout’ was de Familie Mohn nu ook weer niet geweest, dat het een ‘liability’ kon worden. Dus zo kon de familie Mohn het Amerikaans Imperialisme nu uit naam van ‘De Markt’ voortzetten, die zelfde oorlogseconomie van de Managerial Revolution (productie-optimalisatie) optuigen in vredestijd als in oorlogstijd.  Nu met vier maal per jaar een persbericht over de kwartaalcijfers in de strijd om het multinational-bestaan (Mein Multinationalkampf).

De oorlog voor Imperium werd slechts voortgezet met andere middelen, via multinationals en banken. En een belangrijk oorlogsdoel van de nazi’s, een Verenigd Europa onder Duitse heerschappij (Groene Ursula!) is er alsnog gekomen.

Bertelsmann Stiftung looft jaarlijks economische prijzen uit. Oud minister van Sociale Zaken, Aart Jan de Geus is hun voorzitter

Carl Bertelsmann-prijs naar Nederland
De Mohn-familie bezit 19,1 procent van het aandelen-kapitaal van Bertelsmann (met 18 miljard euro omzet), de overige zijn ondergebracht in 3 stichtingen, de Reinhard Mohn-Stiftung, de Carl Bertelsmann-stiftung en de BVG-Stiftung.

In 1988 stelde Reinhard Mohn met het inmiddels opgebouwde Bertelsmann-kapitaal in de gelijknamige stichting de Carl Bertelsmann-prijs in. Die prijs werd in 1997 uitgeloofd aan…. de Stichting van de Arbeid (17 mei 1945 opgericht), de privaat-rechtelijke evenknie van de Sociaal Economische Raad (SER) aan de Bezuidenhoutse Weg 60 in Den Haag.

Omdat de SER en haar stichting Nederland succesvol tot een onderneming hadden verbouwd, waar democratie, burgerinspraak en waarden ondergeschikt zijn aan De Belangen, Geld. Wat we hier ‘Het Poldermodel’ noemen, en wat in het buitenland Netwerkcorruptie zou heten. En wat Pim Fortuyn de Puinhopen van Paars noemde: privaat de lusten, publiek de lasten, de oligarchische structuur die nu ‘duurzaamheid’ genoemd wordt.

‘Europa Overwint’, dat stond ook op Nazi-vlaggen

De VNO-NCW, vakbeweging, LTO en lobbyclubs regelen via handjeklap de koers van het land met akkoord van het Koningshuis (dat de ‘kroonleden’ van de SER benoemt), en de burger mag het betalen. Zoals we zien bij het SER Energie-‘akkoord’, een 107 miljard euro kostend dictaat dat lobbyclubs – die daar zelf financieel op binnenlopen- aan de Nederlandse maatschappij oplegden.

Europa Overwint!

Sinds het overlijden van Reinhard Mohn in 2009 kreeg de prijs van de stichting ook zijn naam. Voorzitter van die Bertelsmann Stiftung is … Aart Jan de Geus (CDA), de oud-minister van Sociale Zaken die met Macron en Merkel ook Nederland richting Federaal Europa wil duwen. De Geus is sinds 2014 ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van de ‘groene’ Triodosbank….

En De Geus was bestuurder bij de door Bertelsmann beprijsde Stichting van de Arbeid, in het jaar dat die stichting de prijs kreeg. Het aloude nazi-motto Europa Overwint, dat is nog steeds het politieke programma, en Lebensraum (klimaat-ideologie) is de stok achter de deur.

Eigenaar RTL

RTL (Radio Television Luxemburg)
In de jaren ’90 kreeg Reinhard Mohn (Bertelsmann) met zijn directeuren vat op RTL, dit Luxemburger radio- en tv-station (Radio Television Luxemburg). RTL begon in 1989 als eerste in Europa commercieel uitzenden. Omdat de Luxemburgers hier minder strikt waren, terwijl wij toen enkel nog een Staatsomroep hadden. Zo kwam dan RTL4 op, Goede Tijden Slechte Tijden en de rest is mediageschiedenis.

Het Duitstalige RTL-Plus bracht toen de eerste softporno-uitzendingen van Playboy-tv, zodat ondergetekende nog leerde dat ‘Hinter eine Schone Frau ein Schone Hinter geht’…. 🙂 En dat je een “Verbotene Stande annehmen‘ kunt, zat je daar als 13jarig pubertje op vakantie in Duitsland stiekem met rode oortjes te kijken.

Krijgt bij Duitsers een wat onheilspellende lading 🙂 Sportzenders zijn ook in trek bij Bertelsmann ( = Brood & Spelen)

Kortom: RTL hielp in Europese landen, waaronder Nederland, Brood en Spelen BV vermarkten, ruis en afleiding. Zodat mensen eenvoudige weerloze prooien zijn van ‘De Macht’/Wereldmarkt, consumenten in plaats van burgers.

Batterijtjes in de Onderneming BV van de Koninklijke Oligarchie Nederland, die zich geen wezenlijke illusies maken over inspraak. Zelfs wanneer ze je gekozen premierkandidaat doodschieten (2003) op het Mediapark, komt er dus geen noemenswaardig oproer. Ach, de supermarkt is nog vol. Alles voor de commercie.

De stichter van de drukkerij in 1835, Carl Bertelsmann

Het ‘Luxemburgse’ Neder-TV-station RTL in Amerikaans-Duitse handen
RTL4-SA mengde zich in 1996 met het Duitse UFA (United Film AG) dat Reinhard Mohn in 1961 al had gekocht van de Deutsche Bank. Vanaf 1945 was het UFA-filmconcern daar via de Amerikaanse bezetter onder geparkeerd, omdat het in de periode 1933-1945 het filmpropaganda-imperium van de nazi’s was. UFA had daarvoor cinematisch gezien overigens een goede naam, ze brachten De Blauwe Engel uit met Marlene Dietrich (1930), die internationaal scoorde.

RTL4-SA nam de concurrerende Luxemburgse zender CLT over en vormde CLT-UFA in 1997. Zo ontstond uit een fusie met RTL4-SA (CLT-UFA) met Veronica (dat uit het publiek bestel trad) toen de Holland Media Groep. (HMG). Die HMG bestond als naam tot 2004, waarna het RTL Nederland werd.

Een ‘Hollandse’ groep die dus even Hollands was als RTL toen Luxemburgs. Aan Duits-Amerikaanse touwtjes. Nou ja, in de vis en garnalen is het weer precies andersom. Daar heeft Kattukker 1 visgigant P&P weer praktisch de gehele Duitse markt in handen van vangst tot verwerking en handel…

Op het graf van Reinhard Mohn, zijn arbeidsfilosofie en ode aan ‘De Vooruitgang’

Dus wanneer je weer op RTL Fakenews afstemt, die door Nederlanders bemande Luxemburgse zender in Duitse handen. … En precies de zelfde onzin voorgeschoteld krijgt als bij de NOS, of welk ander medium ook in Europa. Omdat alles in handen is van of Bertelsmann, of de Staat of allebeide.

Denk dan nog eens aan Reinhard Mohn, op wiens graf de titel ‘Menselijkheid Overwint’ prijkt. Nou ja, dat achter iedere mooie meid een lekkere kont schuil gaat, dat is ook heel menselijk.Wanneer we RTL-uitzendingen even uit het gesynchroniseerde Porno-Duits overzetten in het Nederlands.

Hinter jede Schone Frau geht ein Schone Hinter 🙂 RTL Plus

Dus daar denk je dan even aan, wanneer je met Trudy bij het graf van Mohn staat en ‘De Menselijkheid Overwint’.  Al kun je het grafschrift bij Reinhard en z’n vader Heinrich ook zo lezen: Vergissen is Menselijk. In de volgende aflevering wil ik nog uitvinden: als RTL voor 75% in handen van Bertelsmann is, en voor 25% ‘publieke’ handen. Wie zijn die publieke handen dan? Brussel?

Wie mij hier kan verder helpen: tips zijn zeer welkom!

Lebensraum in 21ste eeuwse jasje: Klimastreik ( = Club van Rome = Malthus)

Wie het belang van propaganda en mediahuizen als moderne vorm van betovering niet ziet: kijk, je hebt nog duizenden ‘Bruikbare Idioten’ die de Lebensraum-doctrine van Karl Haushofer en Thomas Malthus in modern jasje opnieuw uitdragen, dat Volk Ohne Raum. Hoe komen die nu aan hun opvattingen, behalve via wat ze via media is ingeprent?

Dat je met een Klimastreik meedoet, van een Amerikaanse club Fridays for the Future.

Trudy! Het meest nieuwsgierige en bereisde hondje van NL

Wie dat verband tussen nazisme en moderne milieubeweging nog niet begrijpt of ziet, die dient nog verder te studeren op de vele afleveringen die we op IT daar al aan gewijd hebben. Zelfs de rassenleer van Hitler was niet Duits maar Amerikaans (Madison Grant) Dus zodra je meer studeert en de wereld verkent, dan blijkt die wereld heel anders in elkaar te zitten dan je ‘dacht’/je was aangepraat via media.

Wie bepaalt wat je leest, beheerst tot zekere hoogte je geest

En dat maakt de studie van mediahuizen als Bertelsmann heel passend bij Interessante Tijden. Zie ook de eerdere afleveringen over de FD Mediagroep in handen van Van der Vorm’s Hal Investments, en de NDC Mediagroep in handen van de PvdA en de Rabobank. Eenheidsworst gegarandeerd.

 • Vind je feitelijke onjuistheden of heb je tips die onze kennis vergroten, meldt het in de commentaren. Als het maar geen ‘ik vind’-boodschap is… je ‘mening’ kan ons gestolen.

3 Replies to “Gerehabiliteerde nazi-familie maakte RTL Nieuws groot”

 1. In het boek de nazi achtergronden van de eu te brussel, wat als pdf te vinden is op internet. Is te lezen wie de eigenaren van farben waren. Farben was eigenaar van kamp Auschwitz. Merkel heeft bij Bayer gewerkt en werkt nu nog voor hen.
  De macht van deze bedrijven is oneindig groot. Ook de invloed van monsanto wat nu door Bayer is overgenomen is heel groot. Het schijnd een rol te hebben gespeeld in de machtswisseling in Oekraïne. Monsanto mag daar nu gmo gebruiken als die daar ook wordt ontwikkeld. Ik denk dat ze daar verder gaan met crispe caps. Dat is ook gmo, maar dan met plant eigen eigenschappen. Dus het gaat wat sneller als je kan knippen en plakken in de dna van een plant. Dan als je dat via trial en error doet met gewone veredeling. Bleek dat nou net een voorstel te zijn van de Europese commissie om bedrijven het patent recht te verlenen op plant eigen eigenschappen. … gelukkig heeft jan huitema dat nog kunnen keren in het parlement. Hij had de slaap wel goed uit.

 2. Gerehabiliteerde #Nazi-familie maakte #RTL Nieuws groot
  Bertelsmann Stiftung looft jaarlijks economische prijzen uit. Oud minister van Sociale Zaken, Aart Jan de Geus(CDA) is hun voorzitter.
  https://t.co/N3huNrrX2e https://t.co/R9LSoTG9Rp (artikel Interessante tijden)

  #RTL zender (eigendom #Bertelsmann)promoot altijd multicultureel voor ‘witte’ mensen, die MOETEN meer doen voor zwarte mensen omdat zij ‘zielig’ zijn. Meer banen/huizen, etc voor zwarte mensen. Waarom zitten er dan geen zwarte mensen in het bestuur van Bertelsmann?🤔🤣
  #racisme https://t.co/X9AeN6xO4M

  Gerehabiliteerde #Nazi-familie maakte #RTL Nieuws groot
  Bertelsmann Stiftung looft jaarlijks economische prijzen uit. Oud minister van Sociale Zaken, Aart Jan de Geus(CDA) is hun voorzitter.

  https://t.co/N3huNrrX2e https://t.co/R9LSoTG9Rp

 3. Ik heb 20 jaar met Bertelsmann gewerkt en kontraktpartner van hun in de recycling . Toen ze van mij af wilden , hoewel ik nog 14 jaar contract had, werden ze op eens Nazi’s en stonden voor mijn bedrijf met een burgerwacht en geweren . Ben altijd verbaasd geweest , dat ze mij als joodse jongen hadden uitgekozen. De reden was , dat ik hun iets moest leren . Heb 15 jaar in Guetersloh gewoond . Als u iets wilt weten over Bertelsmann en hin schijnheilige mentaliteit en de “ abartige” behind doors leven van de familie Mohn , help ik U graag
  Met vriendelijke groeten AlfredDenneboom
  alfred. denneboom@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *