Het lelijkste huis van heel Friesland

Zucht…

Varend door de Oude Venen bij Eernewoude passeerden we ter hoogte van Grou, iets voorbij het Pikmeer dit modernistische gedrocht, deze kruising tussen het lijkenhuis van een Sovjet-gevangenenkamp en een futuristische koelcel om agrarische producten tegen verdere rotting te beschermen na een misoogst.

Zeerarend-paar van de Oude Venen (Eernewoude)

Wat een wansmaak kunnen mensen toch aan de dag leggen. Het had ook een ruimteschip kunnen zijn van een vijandige stam buitenaardse wezens, zo agressief kijkt het de omgeving in.

En tot overmaat van rampzaligheid dan ook nog zo’n ‘1,5 meter afstand’-sticker. Van zulke mensen afstand houden, dan is anderhalve kilometer nog niet voldoende. Als je zulke lelijkheid uit de grond durft te laten stampen, dan moet er met je karakter als mens ook alles mis zijn.

Zou zelfmoord geen optie zijn, wanneer je het waagt zo’n pand in een natuurgebied te doen verrijzen….Een daad van agressie richting de rest van de omgeving, Fuckyou-architectuur.

Goddank zagen we daarna nog een paar mooie zeilmeisjes, om te constateren dat de natuur het altijd beter weet dan de karikaturen die mensen daarvan maken.

Zeilmeisje 1

Zeilmeisje 2

..en oh ja, er broeden tegenwoordig zeearenden in de Oude Venen, in ongeveer de enige bomen de ‘It Fryske Gea’ niet omzaagde, omdat ze LIFE+-subsidie krijgen om alle bomen om te zagen vanwege ‘stikstof’. Dat noemen ze dan ‘natuurherstel’…

De beste vorm van ‘natuurherstel’ zou wel eens kunnen zijn: een volledige subsidiestop op alle natuur- en milieuclubs, geen cent meer naar dat Postcode Loterij-spul. Daarover later meer op Interessante Tijden…

13 Replies to “Het lelijkste huis van heel Friesland”

 1. Ik ben het dus totaal niet eens met de schrijver, het huis is prachtig en valt weg in de natuur. Is goed over na gedacht. Chapeau voor de architect. Hoop dat er nog meer van dit soort prachtige ontwerpen zullen komen.

  1. ‘Wegvallen in de natuur’, was het maar zo, het kan beter ineenstorten in de natuur nadat er een sloopkogel tegenaan is geramd, liefst met de bewoners en hun wansmaak er bij in. Dit is een bouwkundige middelvinger naar de omgeving waarin het staat, de nihilist-architect die dit uit zijn tekentafel kreeg heeft een hekel aan de mensheid, en wilde in glas en voorbewerkt haardhout Le Corbusier in monsterlijkheid overtreffen

   Alles ‘modern’ is leeg, inhoudsloos, doorzichtig als dit gebouw, de mensen zijn ook leeg, doorzichtig en zonder identiteit, dat is wat dit wanstaltige gedrocht uitstraalt, het Grote Niets, D66 nadat de organen er zijn uitgeroofd om te verhandelen aan het medisch industrieel complex

   🙂

 2. Fantastisch :). Heb vreselijk gelachen over je teksten. Zo is het ;).

  Dit is Darth Vader. Dat is “DE” energievorm van de satanisten. Je ziet dit terug in het Europese Parlement, beetje Bundestag, Eurobank in Frankfurt, Bank of America in NYC ,Cern en weet ik veel waar. Er zijn een heleboel van die gebouwen. Onderdeel van het alles ziende oog. Kijk maar eens wat er in het museum van cern te zien is. Heb ooit een fantastische voorlezing gezien over de heksenkring van cern. Je kunt je dus voorstellen waar de over de aarde zwervende gevallene engelen zich ophouden zodat ze niet rond hoeven te dwalen. Waar de bevelen worden uitgedeeld.

 3. Fantastisch huis deze architect begrijpt het en geef de eigenaar een dikke 10 om zo’n mooi huis midden in de natuur te bouwen wij genieten er ook wekelijks van en zou het dolgraag vanbinnen willen bewonderen .

  1. Je hoeft bij zo’n huis niet naar binnen om te weten hoe het er binnen uitziet, want het is een glazen huis, een miniatuurvariant op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties met iets meer steigerhout er in verwerkt. Alleen de slaapkamer is met een doek afgezet zodat je niet hoeft te zien hoe die verzekerings-manager van D66 masturbeert voor het naar bed gaan, of downunder gaat bij z’n vrouw die bij de overheid werkt als beleidsambtenaar, zo’n linkse teef die in deeltijd voor vol aangezien wil worden en die de hele dag emmert over duurzaamheid, discriminatie en racisme, een combinatie die niet geheel toevallig ‘DDR’ afkort

 4. Er moet echt iet vreselijks mis zijn met het menselijk meet&regel systeem (hersenen) om dit mooi te vinden. Dit is een vreselijk huis! Zou wel eens willen weten wie de architect is omdat je dit soort structuren niet per ongeluk bouwt. Zelfde geldt voor de bewoners. Dit kun je niet per ongeluk laten ontwerpen. Wellicht hebben een hoop babies daar een postnatale abortus in alle experimentele vormen meegemaakt…..

 5. Ha Rypke, wat een lelijk gedrocht. In iedergeval geen opgaan in de natuur. Geen tiny house?? Slopen van de Natuur. Wat is dan uw visie van wel een mooi huis? Een house dat wel duurzaam, schoon, natuurvriendelijk en toekomst bestendig is? Enige foto’s daarvan? Zodat er ruimte is voor de natuur en voor broedplaatsen. Kan iemand niet alle D66 zetels overdragen naar de SGP? En zou dat wat helpen! 24+3=27 zetels voor de SGP. Zouden er dan betere architecten komen?

 6. Misschien zou het een idee zijn om met de bewoners een praatje te maken.?Misschien zakt jouw woede dan een beetje?
  Misschien ben je te vooringenomen en zit er te veel boosheid in je om ALLE onrecht die jou/ons wordt aangedaan?
  Misschien?

 7. Wat schandalig om je op deze manier over deze woning uit te laten! Smaken verschillen ; maar je op deze manier uiten is echt ongepast.

  1. D66’ers hebben helemaal geen humor. Het punt is nu juist dat hier geen kwestie van smaakverschil is, maar dat hier basale schoonheidsstandaarden met voeten getreden worden, harmonie, het goede, ware en schone, kortom, zoals bij alles modern

   Modern Life is Rubbish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *