Europa heeft eigen HAARPje (EISCAT) in Noorwegen…

Historische afbeelding van de ionosfeerverhitter

Als het gaat over weer- en klimaatmodificatie wordt de ionosfeer-verhitter HAARP in Alaska (1991) steeds genoemd als ultiem complotwapen. Deze kan met een vermogen van 3.6 GW aan straling uit antennes kunstmatig Noorderlicht veroorzaken, Artificial Aurora.

Maar wie wist dat sinds 1980 ook bij Trømso (Ramfjormoen) boven de Noorse Poolcirkel zo’n ionosfeerverhitter staat van het Europese Eiscat? Dit HAARPje verbruikt het vermogen van een medium kerncentrale (1200 MW) om de ionosfeer te verhitten…

In het Robinson rapport staat dat er een upgrade komt in 1990 naar liefst 1200 MW

1200 MW pulsen in de ionosfeer pompen
Eiscat staat voor de in 1976 opgerichte European Incoherent Scatter Scientific Association, een wetenschappelijk samenwerkingsverband tussen zes Europese landen waaronder Zweden en Duitsland. In 1996 voegde ook Japan zich bij dat onderzoek.

Die eerste Hoge Frequentie Pomp (HF Pomp) werd door het Max Planck institute voor Aeronomy bij Tromsø gebouwd in 1979. In 1993 werd deze aan Eiscat overgedragen.

Die oude verhitter met 300 MW vermogen zou in 1993 het einde van z’n levensduur halen volgens dit Robinson-rapport uit 1989. Dus bepleiten ze hier de bouw van een veel krachtiger ionosfeerverhitter, met drie antennevelden die liefst 1200 MW hitte aan de ionosfeer zou afgeven. De constructie daarvan zou in 1990 al zijn afgerond, en ongeveer een derde van het vermogen van HAARP in Alaska uitzenden.

Of die upgrade er ook kwam is me nog niet 100 procent duidelijk. Moet ik navragen bij Michael Rietveld, die 2020 met pensioen ging. In dit historisch overzicht van Mike Rietveld uit 2022 lees ik dat het voedingsvermogen van de transmitters 12 maal 100 MW was, maar het zendvermogen uiteindelijk 300 MW, dus minder dan een tiende van het vermogen van HAARP.

De EISCAT 3D uitbreiding

Eiscat kreeg als Eiscat 3D wel een voortzetting/uitbreiding, met drie nieuwe 5MW antennevelden bij ondermeer Skibottn die 2021 operationeel werden.

Met die ionosfeerverhitter worden ieder jaar nog experimenten gedaan, waarover dit jaar nog een aantal Chinezen publiceerden. In deze publicatie in Annales Geofysia uit 2024 zie je een nog uitgebreider omschrijving van EISCAT3D, waarbij onduidelijk is of er ook verhittingsexperimenten plaatsvinden.

Moet ik me verder bij inlezen, en plasmafysica is geen dagelijkse gesneden koek voor deze wannabe-oloog.

Chinese experimenten met ionosfeerverhitter bij Tromsø

Waarom de ionosfeer bakken met een magnetron op aarde?
Die ionosfeerverhitters zouden de interactie tussen zonnestormen, de ionosfeer en magnetosfeer van de aarde onderzoeken, met zogenaamde ‘ionosferic modificaton experiments’, voor plasma-fysica. Deze ionosfeerverhitter is samen met HAARP één van de vier in z’n soort in de wereld.

In deze publicatie van Mike Rietveld uit 2016 leer je meer.

Begeleid met twee HF-radars meten ze dan de verandering in lading in de ionosfeer door uitgezonden elektromagnetische golven. Je zou de hoeveelheid elektronen in een volume plasma kunnen veranderen.

Hier staat de verhitter

Zoals Eiscat-onderzoeker Mike Rietveld hier uitlegt willen ze testen of de door modellen voorspelde temperatuur-explosie in de ionosfeer ook daadwerkelijk plaatsvindt bij gerichte verhitting:

A powerful HF is absorbed in the D region through collisions or simple Ohmic heating. Models predict temperature enhancements up to many hundreds or even thousands of degrees, but direct measurements of this by means of incoherent scatter radar has proved impossible to verify so far.

Nevertheless the effects of electron heating at heights between about 60 and 90 km are evident in a variety of ways.

Complotwebsite die HAARP en EISCAT op 1 kwaadaardige hoop gooit

Invloed op het weer met ‘directed energy’?
Waarom zou je dat willen doen, zou dan mijn vraag zijn. Wetenschap denkt door meten iets te weten, met het oogmerk dit te beheersen. Dat zal ik voor jullie vragen aan de inmiddels gepensioneerde Mike Rietveld.

Genoeg voer dus voor complotdenkers: Wat vreten ze daar nu uit boven de poolcirkel?

Speculaties zijn nu bij extreme weer-evenementen niet van de lucht. Zou er sprake kunnen zijn van ‘directed energy weapons’, zodat extreme weersgebeurtenissen als gisteren in Zwitserland kunnen worden opgewekt.

Bij veel zaken die jullie me opsturen wordt dan meteen HAARP als schuldige aangewezen, en vergelijkbare ionosfeerverhitters als van Eiscat.

Dan zou je met gerichte pulsen van een ionosfeerverhitter de atmosfeer daaronder ook een ‘duwtje omhoog’  geven. Zodat er rare dingen met het weer gebeuren daar beneden. Of dat je zo kunstmatig Noorderlicht zou kunnen opwekken.

Artist impression nieuw antenneveld EISCAT 3D

Ik leer pas over het al sinds de jaren ’70 bestaande EISCAT na het lezen van de complot-website Expose. Daar wordt gehint naar het gebruik van Ionosfeer-verhitters als HAARP als vorm van ‘directed energy weapons’. Maar er is voorlopig geen bewijs, dat Mike Rietveld en collegae met ons weer liepen te kloten daar boven de poolcirkel.

Feit is wel dat er dus ook bij Trømso zo’n ionosfeerverhitter staat als HAARP in Alaska, een HAARPJE. Maar, dat betekent nog niet dat al die wetenschappers kwaadaardige reptielen zijn die ons vergiftigen willen…Ze kunnen ook oprecht meer willen leren over zonnestormen en de magnetosfeer.

Low band antennes van Lofar tussen Buinen en Exloo

Gezonde wetenschappelijke nieuwsgierigheid of toch meer…
Niet ieder antenneveld dat pulsen uitzendt voor astronomische metingen hoeft meteen een geheim wapen van oorlogshitsers te zijn van de NATO. Denk ook aan Astron haar Lofar, het antenneveld dat door Drenthe verspreid ligt. Ik kende 1 van de initiators persoonlijk, geofysicus Guy Drijkoningen, en heb uitgebreid gesproken met de medewerkers van Astron.

Ik kende Guy als een hele aardige ingenieur, niet als een heimelijk reptiel dat met Adam Weishaupt loopt te samenzweren. Bij Astron werken vooral nieuwsgierige astronomen die meer willen weten over sterrenstelsels en het ontstaan daarvan.

Hightech zoektocht naar ‘God’ in Westerbork

LOFAR doet het zelfde in de ruimte, wat geofysici in de ondergrond ook doen: Plaatjes schieten van sterrenstelsels. Om te begrijpen wat ze in Noorwegen doen, zal ik meer uren studie moeten doen en meer experts aan de tand voelen.

Het gaat hier om data en feiten verzamelen.

Wel wil ik dus de vraag beantwoord krijgen bij EISCAT, HAARP enz: kun je met zo’n ionosfeerverhitter ook de atmosfeer en dus het weer beïnvloeden? Uiteindelijk is HAARP opgezet vanuit het militair industrieel complex. En ‘het weer’ is in het verleden herhaaldelijk als wapen ingezet, zoals in Vietnam.

Ook Civiel onderzoek kan als dekmantel dienen voor militair onderzoek. Al die ondoorgrondelijke EISCAT-publicaties over gekloot met de ionosfeer kunnen ook als dekmantel dienen. Want waarom zou je die ionosfeer willen verhitten en begrijpen, als je die ook niet wilt controleren en manipuleren? Het onderzoek is immers in de Koude Oorlog al gestart.

  • Met jullie steun kan ik hier de onderste steen boven halen en me verder inlezen, doneer voor dit onderzoek aan Interessante Tijden. En dank voor iedereen die dit mogelijk maakt

2 Replies to “Europa heeft eigen HAARPje (EISCAT) in Noorwegen…”

  1. “He who controls the weather, will control the world.”
    Lyndon B. Johnson had het al gezegd, en zo’n uitspraak heeft natuurlijk als het op controle of macht aankomt een militaire impact waar vele US belastingdollars naartoe vloeien. Dus dat is ook de motivatie waarom weermanipulatie in feite ook in Amerikaanse ogen een militaire operatie is geworden. Operation Popeye in Vietnam, gestart in maart 1967 onder de slogan “make mud not war” liet al zien waar men op weergebied toen al in staat was. De aanhoudende regen hier in Europa zie ik persoonlijk als een militaire operatie om de landbouw hier in Europa te ontwrichten en ons afhankelijk te maken van Amerikaanse levensmiddelen. Ik denk niet dat ik met deze hypothese ver van de werkelijkheid ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *