Overheid steekt megasubsidies in ‘geo-engineering’…

De zout-zoetbatterij van Redstack boven de Afsluitdijk kreeg een nieuwe bestemming: SEAO2

Geo-engineering Monitor biedt de beste overzichtskaart tot nu toe van alle civiele projecten in Geo-engineering wereldwijd. Die verstaan daar niet alleen weermodificatie onder en onderzoek om de zon te blokkeren, maar ook projecten die CO2 afvangen en opslaan.

Met die definitie zijn er een tiental geo-engineeringprojecten in Nederland gaande die op megasubsidies kunnen rekenen uit de SDE(++)pot.

Hun R(ijks)overheid (RVO) heeft namelijk dit jaar elf miljard euro geroofd geld over om 4,7 megaton CO2 weg te moffelen, afgelopen jaar een vergelijkbaar bedrag. Daardoor springen bedrijfjes uit de grond om op die gebakken lucht te cashen, dan zijn ze verkopers van ‘negatieve emissies’.

Geoengineeringmonitor haar mondiale overzicht

CO2-afvang in de publieke prijzen
Je moet Geoengineering Monitor niet verwarren met Geo-engineering Watch, wat een meer activistische site is. Die houden de optie open van de chemtrail-theorie, terwijl monitor zich daarvan distantieert. Ze worden gesponsord door de aan de Duitse Grünen verwante Heinrich Böll-Stiftung en ze zijn sterk voorstander om ons uit naam van ‘het klimaat’ tot armoede en gevangenschap te drijven, wat men ook wel ‘klimaatmitigatie’ noemt.

Ze tellen 17 projecten om de zon te blokkeren, waaronder 1 in Zweden en twee in Engeland.

Ook SATAN- hier door mij beschreven- hebben ze in de database opgenomen. Ze zijn dus redelijk up to date. In Nederland vind je een tiental projecten voor CO2-opslag en CO2-verwijdering. De grootste daarvan vinden plaats in de Eemshaven, de Rotterdamse Haven, en Tata Steel is er mee bezig in IJmuiden.

De meeste projecten die plaatsvinden lijken klein bier te zijn, academische bezigheidstherapie gedoemd om eeuwig in pilotfase te blijven tot de subsidie is verdampt. Model ‘hoe hou ik een academicus met een eeuwige belofte aan het infuus’…

Bij een waterig najaarszonnetje, de Redstack installatie voor ‘Blue Energy’

Geflopt Wetsus-idee (Blue Energy) krijgt nieuwe bestemming: SeaO2
Zo heeft Wetsus met het geflopte membraam-project op de Afsluitdijk (Redstack) nu een nieuwe bestemming gevonden. Eerder kon je via het zoet-zout-waterverschil het elektrisch vermogen van een fietslampje opwekken. Nu is er een ander bedrijf actief van Delftenaar Ruben Brands, dat claimt met die membraamtechnologie CO2 af te vangen uit de zee.

Ze noemen zich SeaO2, en draaiden eerst op subsidies.

De meer sjieke naam dan ‘nutteloze subsidieslurper’ is Ocean Carban Removal Company. Dit jaar zochten ze naar investeerders die vijf miljoen euro wilden bijleggen. Let op, het KOST energie om die CO2 af te vangen en dan ergens tegen nog meer (energetische) kosten die CO2 ergens in een gasveld te injecteren.

Dit is hoe zij het zelf omschrijven als ‘klimaatoplossing’ voor MIT:

SeaO2’s solution, Direct Ocean Capture, relies solely on renewable electricity and seawater to extract CO2 from the surface of seawater and consequently from the atmosphere in a scalable and cost-effective way.

The process uses electrochemistry and vacuum to shift the carbonate equilibrium of the existing Dissolved Inorganic Carbon in water to enable CO2 extraction in gas form. The captured CO2 can then be stored away (e.g., underground) or utilised (as feedstock, directly or after conversion to valuable products).

Ach ja, de staatsomroep over het ‘wondermineraal dat de wereld redt’…

Groenzand uit Italie met vrachtwagens/vrachtschepen gehaald
In Enkhuizen is een bedrijf actief van Eddy Wijnker, GreenSAND, dat met de methode van Olof Schuiling (olivijnzand) aan de gang ging. Olivijnzand is magnesiumsilicaat, dat je vermaalt waarna het reageert met water en CO2 tot een bicarbonaat. Hij werd uiteraard door de staatsomroep (Eenvandaag) tot wereldredder op een schild gehesen met zijn ‘wondermineraal’.

Wie kijkt en gelooft die publieke omroep nog? Olivijnzand moet je eerst uit gebieden transporteren met vulkanische activiteit zoals Italië. Daar ligt het aan de oppervlakte. Volgens Geoengineeringmonitor claimt Wijnker sinds oprichting dat hij al 68 duizend ton olivijnzand heeft laten uitstrooien.

Dat kun je in pakjes kopen en over je tuin uitstrooien, als je groen en gek bent. Bedenk eens wat een CO2 aan vrachtwagendiesel het kost om 68 duizend ton zand uit Italië te halen. Daar gaat het natuurlijk ook niet om, het gaat om subsidie (wat de overheid er voor geeft) en wat de gek er voor geeft.

Niemand wil het meer hebben…

Bol.com verkoopt het al niet meer, Greensand zal ongetwijfeld een flop zijn. Wie wil dat nou? Ja, de overheid en haar nutteloze academici van evenzovele nutteloze universiteiten die on(derzoek)zin uit moeten braken. Zo zit in Apeldoorn nog een mislukte startup in Olivijnzand, Green Minerals, dat samen met de Universiteit van Aken en het Potsdam Instituut voor iets duurzaams 2,5 miljoen euro subsidie mocht opmaken.

North Sea Farm bij Eneco haar Luchterduinen, Amazon investeert er in

Daarnaast heb je multinationals als Amazon en Microsoft die zich op de business van ‘negatieve emissies’ storten. Ik berichtte al over de miljoenen.deal die Microsoft sloot met een CO2-afvangende houtstoker in Kalundborg (Denemarken). Voor onze kust steekt Amazon anderhalf miljoen euro in de teelt van zeewier in het windindustrieterrein van Eneco, Luchterduinen.

En zo is er nog een waslijst aan projecten, waarbij je de moed in de schoenen zakt over de zinloosheid van het leven van de meeste mensen. Om hartproblemen en een herseninfarct te mijden besparen we U de meeste maar.

RVO gooit met geld van burgers, ook om CO2 af te vangen en op te slaan in de SDE++ regeling

Wanneer hete lucht geldwaarde krijgt
Het is geen wonder, dat er allerlei academische onderzoeksprojecten ontstaan, wanneer je een overheid hebt die voor het zo ingewikkeld mogelijk wegmoffelen van een ton CO2 liefst 2340 euro subsidie betaalt, 11 miljard euro voor 4,3 Megaton CO2 volgens hun R(ijks)overheid. Dat is ongeveer een zevende van de uitstoot van het Rotterdams havengebied.

Wanneer alle deelnemers volgens de RVO dat geld op zouden maken voor 2030:

Dat scheelt weer een zevende van de uitstoot van Pernis in het jaar 2030, voor 11 miljard euro

Bij die CO2-afvangprojecten kan ook een ‘groene’ waterstoffabriek bij zitten, en andere projecten van de grote energieboeren met de pretentie dat ze de wereld redden van de klimaatcatastrofe. Zo dient de overheid als verstrekker van risicokapitaal aan multinationals, nutteloze academici en grootbedrijf ‘in transitie’, geld dat ze eerst met geweld bij je komen roven.

SDE-rekentool Zo kun je CO2-subsidie (af)vangen

Er zijn vele rekenvoorbeelden beschikbaar hoe je met CO2-verstoppertje aan geld van hun Roverheid kunt komen, zoals de SDE Rekentool. Wanneer je een apparaat verzint dat per uur 10 ton CO2 verstopt, en je draait 8000 vollasturen.

Tel uit je winst. Bij de in 2022 geldende ETS-prijs van 67 euro kun je dan over een looptijd van de subsidie, vijftien jaar lang, liefst TACHTIG miljoen zeshonderdveertigduizend zeshonder euro in je zak steken. Subsidies, dus van productieve mensen geroofd geld dat je in CO2-verstoppertje steekt.

De overheid zij geprezen. Loof de overheid met heel uw hart en uw gehele verstand! Gewoon je bek houden en betalen.

– Steun Interessante Tijden om dit onderzoek naar geo-engineering tot een succes te maken via onderstaande donatieknop.

Het kan ook met een tikkie terug jaap: https://tikkie.me/pay/f9r2lmuchr81ba158ftt/

3 Replies to “Overheid steekt megasubsidies in ‘geo-engineering’…”

  1. Beste Rypke,
    We lezen jouw artikelen met veel belangstelling en sturen ze door nar onze vrienden. Dat deden we door een envelopje aan te klikken waarop stond ‘mail’. Die tijd is voorbij, er moet nu worden ingelogd of een account worden aangemaakt. Dat kunnen we eenvoudig niet. Bestaat er een mogelijkheid om de uitzending van vandaag ‘Overheid steekt mega subsidies in ‘geo-engineering’ naar ons e-mail adres te sturen, zodat we onze vrienden
    ook blij kunnen maken met dit interessante artikel. Hopelijk komt er een tijd dat het allemaal simpeler kan, daar willen we graan aan meewerken. We danken je zeer voor de moeite en wensen je veel succes met jouw site.
    Met vriendelijke groet, familie Wansbeek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *