“Chemtrail-complot alle kenmerken pseudo-wetenschap…”

Vliegveld Funchal, foto Afke Smit

In een ingezonden brief aan Interessante Tijden waarschuwt gepensioneerd vliegtuigtechnicus Albert van de Ven uit Wirdum (FRL) ondergetekende, dat fanatiek geloof in ‘chemtrails’ meestal gepaard gaat met onkunde over meteorologie en luchtvaart.

“Het hele chemtrail-complot heeft alle kenmerken van pseudowetenschap”, aldus Van de Ven. “De conclusie ligt vast (zie ook de CO2-, Covid-, Rusland-, cholesterol-, enz-, waanzin), er moeten alleen nog wat ‘bewijzen’ voor de juistheid bij gezocht worden. Geo-engineering is overigens een ander verhaal.”

Ingezonden Foto van Stanley Geerling, een verdacht spoor boven Cruquius Noord Holland

Een goed verhaal niet dood-checken
Zijn waarschuwing om niet enkel de ‘gelovigen’ te raadplegen nam ik al ter harte. Ik heb ook dé contrail-expert Ulrich Schumann al geraadpleegd van het Duitse centrum voor Lucht en Ruimtevaart. Hij moet weten of verschillen in persistentie van contrails ook door bijvoorbeeld verschil in brandstofsamenstelling veroorzaakt kan worden.

Denk aan de gisteren besproken proeven van zijn collega Christiane Voigt. Vlieg op een laag-aromatische vliegtuigbrandstof en weg zijn je contrail induced cirrus-wolken, omdat die brandstoffen bij verbranding minder aerosolen produceren als condensatiekern.

De civiele luchtvaart heeft juist belang bij MINDER contrails, omdat ze daarmee in het klimaatbeklaagdenbankje zitten. Niettemin blijven we een open geest houden, alternatieve verklaringen die op bewijs leunen zijn zeer welkom.

Daarnaast moet je natuurlijk nooit de verbeelding vermoorden en een goed verhaal mag je niet doodchecken. Die dekselse machthebbers ook en hun snode plannetjes 🙂

Chemtrail-complotboek dat aan mijn aandacht ontsnapte

We citeren uit Van de Ven zijn brief het volgende:

Enkele jaren geleden, na een opmerking onder een artikel op ‘wanttoknow.nl’ kwam ik in contact met Fred Teunissen en las zijn boek ‘Hemel onder Vuur’ (2017). Daaruit ontstond een email discussie vanwege de inhoud van dat boek dat naar mijn mening bol stond (staat) van de pseudowetenschappelijke BS (de discussie was overigens heel netjes hoor, geen gescheld).

Vóór die tijd had ik ook al wat contact met Coen Vermeeren, dr. ir. Lucht en Ruimtevaarttechnologie en hard chemtrail-complot-gelover, over dit onderwerp en ik betrok hem in de email conversatie met Fred.

Vermeeren gelooft dat de Civiele luchtvaart ons loopt te besproeien, en dat ze daarom ook zulke goedkope vluchten kunnen aanbieden. Om dat ze bijbetaald zouden krijgen voor clandestiene operaties. Bewijs? Neen, en ik mag daar van Vermeeren ook niet verder naar vragen…

Tijdens de Covid19 waanzin bewogen mijn vrouw en ik zich onder de ‘wakkeren’ rond in en rond Leeuwarden (prachtige tijd ironisch genoeg)en ik merkte dat binnen deze club het chemtrail-complot ook nogal leefde. Als het ter sprake kwam viel het mij op dat de fanatiekste aanhangers de minste kennis over luchtvaart en meteorologie hadden.

Frank Jonkers op 30 juli 2024 op Facebook over zijn lab-uitslag van bruin fijnstof dat met regen neer kwam, veel aanhang

Titanium in depositie van neerslag
Een voorbeeld van een nu populaire chemtrail-gelovige op het web is Frank Jonkers, een holistische leefstijlcoach (Bodyswitch Emmen). Die verzamelde als ‘Saharazand’ geframed bruin materiaal, en liet dit opsturen naar een laboratorium. Hij gaat moeiteloos van chemtrails naar cloud seeding naar corrupte politici in Den Haag.

Wat een beetje stofneerslag op je auto voor doos van Pandora kan opentrekken…

Zijn facebook-post van 30 juli 2024 is liefst al 1100 maal gedeeld, weermodificatie en geo-engineering leeft! Zijn initiatief is overigens lovend, hij neemt tenminste de moeite om een chemische analyse te maken van stof waarvan hij gelooft dat dit chemtrail-materiaal is. Hij vertelt dat er geen Aluminium in is gevonden, maar wel Silicium, IJzer, Kalium en Titanium.

Met name die Titanium zou bewijs zijn dat we meteen met busladingen mensen naar Den Haag moeten protesteren. Een nieuw Malieveld vol Chemmies ligt kortom alweer in het verschiet. Je moet wel ergens tegen protesteren kunnen met de vrienden die je tijdens COVID maakte. We notuleren bij zijn filmpje:

enorm veel silicium hele hoge hoeveelheid ijzer, calcium: wordt gebruikt voor sunblocking, kalium in hoge hoeveelheid…, trekt vocht aan, gebruikt bij cloud seeding, titanium gevonden, hoe komt dat in Saharastof, hoge concentratie zwavel, broom, arseen, zink, hoe komt dat in regenwater’

Waren we onbewust aan het sproeien, toen we naar Mallorca vlogen

Tot zover het kwantitatieve aspect. Dan volgt de wilde speculatie, vanuit een reeds beklonken wereldbeeld over ‘wat er over ons wordt uitgedonderd’. Dat wordt direct gelinkt aan het aanhoudende kutweer van dit voorjaar:

“absurd hoeveel neerslag er viel’, zou calciumcarbonaat gebruikt worden voor sunblocking” ‘Wat wordt er over ons uitgedonderd’ ‘wie gaan we er mee confronteren’ je zag kolommen van zeewater opgezogen worden, dat ging richting Duitsland later grote overstromingen in Duitsland. Er zijn stoffen die water kunnen opzuigen en binden om dan weer stoffen los te laten. Zo veroorzaken ze ook de hagel.

Vervolgens worden we ‘belazerd waar we bij staan’ en moet er een doofpot open worden getrokken, want vroeger waren in de zomer nooit hagelbuien te zien…

Overal wordt geexperimenteerd met het weer, maar hier zou dat niet het geval zijn. We worden belazerd waar we bij staan. We moeten met bussen vol naar Den Haag en kritische vragen stellen. Laat maar zien waar ons geld naar toe gaat.’ ‘Tijd om de doofpot open te trekken.’ “hebben we ooit midden in de zomer hagelbuien gezien?”

De vlieghoogte is nagenoeg gelijk aan die van de uitgewaaierde cirruswolk, die al twintig minuten standhoudt

“We zijn een chemische proeftuin”
Wat ‘ons geld’ betreft, kun je afvragen hoeveel belastinggeld een holistische leefstijlcoach nu in zijn leven afdraagt. Teveel op het internet zitten kan onmogelijk een gezondheidsadvies zijn. Chemtrail-fanatisme kan ook komen door het internet zelf.

Met uren zitten achter een computer krijg je een andere brainwave, dan wanneer je lekker in zee zwemt met je mooie meisje in haar bikini.

Vervolgens wordt er een verband gelegd tussen sproeioperaties met Calciumchloride, en Melk de Witte Vliegtuigmotor-luchten. Maar nogmaals, dan praatje over voorstellen van Arnold Neukermans (…) voor geo-engineering in de STRATOSfeer, niet de atmosfeer, zoals eerder beschreven.

“We zijn gewoon een chemische proeftuin, dan wordt verteld dat het maar Saharazand zou zijn.’ “Absurd de hoeveelheid die het aanneemt, dit zijn geen natuurlijke dingen, dit zijn melkwitte luchten, zou je er doorheen vliegen dan zou je calcium vinden’ ‘hoge dosering titanium wel heel vreemde dingen’…

Mijn werd ook al toegebeten dat het niet de vraag is ‘of’ er gesproeid wordt, maar met wat. Als echter wantrouwen in huidige politiek je motivatie is, dan doet het er niet toe. Al zouden ze met limonade sproeien, je zou de zelfde drijfveer behouden van politiek wantrouwen, gekoppeld aan een eigen beperkte sociale invloed (en meestal weinig geld) om het gangbare politiek proces te sturen.

Zo ziet het er op 10 km hoogte uit

Saharazand bevat ook Titanium
Nelleke Bakker die zijn analyse debunkt citeren we dan ook even. Je moet niet zoeken naar bewijs van je gelijk, maar naar je ongelijk:

Saharazand kan ook titanium bevatten, zij het in kleine hoeveelheden. Titanium komt vaak voor in mineralen zoals ilmeniet (FeTiO₃) en rutiel (TiO₂), die in sporenhoeveelheden aanwezig kunnen zijn in zand.

En:

Calcium wordt doorgaans niet gebruikt bij cloudseeding. De meest gangbare stoffen die bij cloudseeding worden gebruikt, zijn:
1. Zilverjodide (AgI): Dit is een van de meest gebruikte stoffen vanwege zijn vermogen om ijskristallen te vormen in koude wolken.
2.Natriumchloride (NaCl, gewoon keukenzout): Dit kan worden gebruikt om regenvorming in warme wolken te bevorderen.
3. Droog ijs (bevroren kooldioxide, CO₂): Dit wordt soms gebruikt om kouder water in de wolken te bevriezen.
Deze stoffen werken door te fungeren als kernen waar waterdamp zich omheen kan verzamelen en bevriezen, waardoor wolken gevormd en regenval gestimuleerd kan worden.

Populair Tiktokfilmpje over HAARP als stormgenerator, foutief als harp geschreven

HAARP-complotwapen om stormen en hagelbuien te maken
Verder kom je Tiktok-filmpjes tegen, waar een verband gelegd wordt tussen HAARP als weerwapen en cloud seeding om zo superstormen en regen te maken. Zo zou je kunstmatig ‘extreem weer’ genereren, wat weer de COP-klimaatagenda dient. Dus dat je eigenlijk extreem weer maakt om politiek draagvlak te fabriceren voor verregaande CO2-politiek.

Fred Theunissen doet daar nog een schepje bovenop in zijn boek. Ze zijn bezig ons te vergiftigen met nanodeeltjes en HAARP. Zoals zijn kaft leest:

Chemtrails bevatten nanodeeltjes van metalen en andere stoffen die zo onvoorstelbaar klein zijn dat ons afweersysteem ze niet herkent. Ze worden opgenomen in vitale organen en veroorzaken daar ontstekingen die ons ziek maken.

Zoals Teunissen aantoont, is het ‘sprayen‘ maar één kant van de chemtrail-medaille. De andere is het ‘zappen‘: het met hoogfrequente elektromagnetische energie doorstralen van de met chemtrails bewerkte atmosfeer. Ook dit zappen heeft ingrijpende gevolgen voor de gezondheid van al wat leeft en groeit.

De auteur pleit voor een SkyLab: een burgerinitiatief dat onafhankelijk van de overheid en met geavanceerde meetapparatuur vast gaat stellen wat er zoal uit de hemel op ons neerdaalt. Dit initiatief is onderdeel van zijn achtpuntenplan om het chemtrail-tij te keren.

In het chemcomplot-wereldje heb je dan verder nog Elena Freeland. Die zal ook wel sprayen en zappen. Onze TUI-piloot doet dat alvast niet, en anders sturen we een klachtbrief: Stop met zappen en sprayen, wanneer wij op vakantie gaan.

Er wordt volop met nanodeeltjes van metalen ge-experimenteerd als bestanddeel van brandstoffen

Meer nanodeeltjes in brandstoffen ja, maar intentionele vergiftiging: Nee…
Het is wel een feit, dat er met (metaal)nanodeeltjes proeven worden gedaan voor brandstoffen. Ook als toevoeging bij vliegtuigbrandstoffen. Zie deze veel aangehaalde publicatie van Edward Dreizin om een indruk te krijgen. Dat doen ze om de verbrandingseigenschappen te beteren.

Zoals we hier constateerden is HAARP geen instrument om geladen deeltjes in de atmosfeer te maken, waarmee je inderdaad regen kunt opwekken zoals in Oman. Het is een ionosfeerverhitter, waarmee je niettemin rare dingen kunt uithalen zoals de fabricage van kunstmatige Aurora’s.

De voorlopige conclusie is, dat er meer mogelijk is en onderzocht wordt dan bij velen bekend. Met name de Chinezen zijn ambitieus bezig met weermodificatie, zoals Scientific American al berichtte in ‘can we control the weather’.

Maar je kunt ook verschillende dossiers, van cloud seeding, contrails tot brandstoftechnologie en klimaatmanipulatie die niet beslist met elkaar verwant zijn door elkaar halen. En daar een grote complotcocktail van maken. We citeren daarom nog vliegtuigtechnicus Van de Ven uit Wirdum:

Dus, beste Rypke, met uw welnemen: voordat je je vergaande uitspraken over dit onderwerp veroorlooft: verdiep je goed in de materie en gebruik je gezonde verstand en logica met toepassing van ‘Occam’s scheermes’. En luister niet alleen naar de gelovers in dit complot maar ook naar mensen die dag in dag uit werkzaam zijn in de luchtvaart.

En dan mag ik hem dus bellen, terwijl ik als kontrold oppozisjun nu waarschijnlijk bakken geld van de overheid krijg 🙂 Af en toe word je wel eens wat moe van al die ‘wakkere’ mensen…Slaperig zelfs.

In de tussentijd, steun mij dus om als Honest Broker uit dit dossier de goede dingen te halen.

7 Replies to ““Chemtrail-complot alle kenmerken pseudo-wetenschap…””

  1. De von Allen belt en Haarp. Interessant om er even in te duiken.
    Ook het boek van Daan de Wit over De cholesterol mythe. Zeer interessant en goed onderbouwd. Voor mij een must voor allen.

  2. Het probleem is dat je op een gegeven moment niet meer weet wie en wat je kan geloven.
    En laat dit nu het ultieme doel zijn van ‘de globalisten’ / ‘deep state’ / ‘de elite’
    …By way of deception thou shalt do war…

    1. Precies!! Dus laat je Intuïtie en je Gut feelings niet kapot maken.
      Je kan het elke dag even oefenen.
      Gewoon, even stilstaan bij hetgeen beweerd wordt.
      Zo word het sterker en onderscheid je de Bullshit en kan je het Deleten.

  3. Chemtrails… nog steeds geen idee wat ervan waar is.
    Maar hagel is toch echt een typische zomerneerslag, hoewel het ook sporadisch in andere jaargetijden voorkomt. Dus daar gaat de geciteerde flink de mist in (van de contrails wellicht).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *