President Kennedy gaf toestemming voor gifsproeivluchten

De literatuur voor vandaag, rapport van William Buckingham, USAF 1982

Bijna iedereen weet dat de Amerikanen boven Vietnam gif sproeiden om de jungle te vernietigen. Ook zou de landbouwgrond van ‘de vijand’ onklaar gemaakt worden en de oogst vernietigd met gif. De naam Agent Orange is ook bekend. Maar de naam van de operatie kende ondergetekende nog niet, Ranch Hand. Betekent dat zoiets als ‘ranzige hand’?

Het Amerikaanse leger gaf in 1982 een goed gedocumenteerd verslag uit van de tien jaar durende operatie, die je hier kunt opladen. Zulke sproei-programma’s door het militair apparaat blijven tot vandaag voeding geven aan mensen die geloven in ‘chemtrails’, alsof alle airliners boven ons gif sproeien met een piloot die in de cockpit een knopje aan zet.

De moeite waard om te lezen. Hoe mensen knap, vernuftig, moedig en tegelijk oliedom en belachelijk kunnen zijn

Operation Ranch Hand
De planning voor Operatie Ranch Hand begon in 1961, toen de Zuid Vietnamese regering steeds meer onder druk kwam te staan. Een parallel met Oekraïne lijkt hier al haast op de loer te liggen, de ramp waar het Amerikaanse leger zo in werd gelokt daar in de jungle.

De eerste sproei-operaties zouden 10 januari 1962 beginnen, met persoonlijke toestemming van President Kennedy. Zou die president niet veel te zeer zijn geidealiseerd?

Er bestonden plannen om een hele zone (‘Zone D’) bij Saigon te vergiftigen, ter grootte van 33 duizend vierkante mijlen. Om het project politiek en mediatechnisch verdedigbaar te maken (oorlogs-pr-schade voorkomen) kwam eerst toestemming voor experimentele precisie-sproeivluchten, bijvoorbeeld om transportwegen van vegetatie te ontdoen.

Later zouden complete mangrovebossen vergiftigd worden, rijstvelden, en duizenden vierkante mijlen aan jungle.

Ze zetten zes C123 transportvliegtuigen in die voor gif sproeien waren omgebouwd. De Crews kregen training in het sproeien, waarbij ze bouwden op ervaring van de US Airforce die in de decennia daarvoor was opgebouwd.

Een C123 transportvliegtuig met sproeitanks

Het begon bij DDT
Aanvankelijk in de jaren ’30 bestonden tests voor het sproeien met chemische wapens. Die zouden in de Tweede Wereld Oorlog niet worden toegepast. Wat in de Tweede Wereld Oorlog wel een grote gifsproeitest werd, was het massaal spuiten van DDT tegen muskieten in de Pacific. Er sneuvelden daar meer militairen door Malaria dan door kogels.

Wie wist dat de oprichter van de Club van Rome, Alexander King als luchtmachtofficier van de RAF begon met die DDT-sproeierij?  De Britten zouden zich in de jaren ’50 op de Maleise archipel ook grootschalig bezondigen aan chemische oorlogvoering om zo de voedselvoorraad van hun tegenstander onklaar te maken.

DDT redde miljoenen mensenlevens, sproeioperaties begonnen in WO2

Zo deed de Amerikaanse luchtmacht voor het eerst ervaring op met sproeien van insecticiden. Dat was ook de eerste toepassing van sproeivliegtuigen. De eerste test met een sproeivliegtuig vond plaats boven een bos in Ohio in 1922, waar ze loodarseen sproeiden over een bosperceel tegen rupsen.

Die gingen allemaal dood: Hoera. Wanneer je rupsen dood kan sproeien, krijgen sommige mensen daar ook andere fantasie bij.

De piloten en support crew moesten allen vrijgezel zijn, omdat ze een hoog risico zouden lopen op gevangenschap. De Amerikaanse regering zou dan zich officieel distantiëren en roepen dat het een Vietnamese aangelegenheid zou zijn.

Ze moesten tijdens gifsproei-rondes vliegen op tweehonderd meter hoogte. Een aantal van die sproeivliegtuigen zou wel zeshonderd maal door Vietcong-munitie geraakt worden.

Lekker gif sproeien

De Genève-akkoorden tegen chemische oorlogvoering omzeilen
Bij het begin van de operatie bestonden nauwelijks goede landkaarten van Vietnam. Vaak konden ze maar kwalijk ontdekken waar die wegen (het sproei-doelwit) dan moesten lopen. Laat staan hoe je dan dus weet wanneer de sproeier aan of uit moet.

Je moest in het schemerdonker voor zonsopkomst sproeien. Want zou je later sproeien, dan kan door de ontstane thermiek het gif juist opstijgen en vernevelen. Zo moesten de piloten dus al vliegend op tweehonderd meter hoogte, als sproeiend en improviserend niet alleen ontdekken hoe je effectief ontbladert.

Bij gebrek aan goede landkaarten, moest dus een plattegrond tijdens de sproeioperaties zelf worden gemaakt. Die moesten met luchtfoto’s samengesteld worden. En dat alles voerden de piloten uit met een foutmarge tijdens het vliegen van nul.

Want met 1 stuurfout op 200 meter krijg je al een crash. Je moet het die mannen toch meegeven, ballsy waren ze wel!

Persaankondiging door Zuid Vietnamese regering op 10 januari 1962

Vertrouw je overheid nooit blindelings, wanneer die zegt dat het onschadelijk is
De legerleiding en Defensie-minister Robert Mc Namara discussieerden lang hoe ze de operatie moesten verkopen in het publiek. De controle-instantie die bij import van (militaire goederen) toeziet of de Genéve-akkoorden rond ‘goede’ oorlogvoering gehandhaafd zouden worden, de ICC zou mogelijk moeilijk gaan doen.

Want het PR-effect dat de Amerikanen zich zouden beschuldigen aan chemische oorlogvoering moest vermeden worden.

De Vietnamese regering kondigde bij de eigen bevolking op 10 januari 1962 aan dat het gif niet schadelijk voor de bevolking zou zijn. Dat lijkt bijna op Hugo de Jonge en zijn verdediging van het Jansen-vaccin, ”t is net als bij een frikandel, daar weet je ook niet wat er precies in zit’. (zie tekst hierboven)

Hugo vertelt de hem loyale ‘journalisten’ hoe risicoloos zijn mrna-injecties zijn

Terwijl Cacodylic Acid (Arseenzuur) als bulkmiddel bij het sproeien werd gebruikt. Nu stelt Wikipedia, dat er voortschrijdend inzicht is geboekt.

Cacodylic acid is highly toxic by ingestion, inhalation, or skin contact. The U.S. EPA states that all forms of arsenic are a serious risk to human health and the United States Agency for Toxic Substances and Disease Registry ranked arsenic as number 1 in its 2001 Priority List of Hazardous Substances at Superfund sites.[9] Arsenic is classified as a Group-A carcinogen.

De SDG’s kregen ook allemaal vrolijke kleurtjes, net als de verschillende soorten gif die de US Airforce sproeide

Gif kreeg naam van vrolijke kleurtjes, net als bij SDG’s
Codenamen van de verschillende herbiciden kregen – net als bij de SDG’s- de naam van vrolijke kleuren als ‘blue’, ‘pink’ en ‘orange’. Die laatste codenaam werd het meeste bekend.

De toxiciteit voor mensen van ‘Orange’ kwam doordat bij synthese van dit halogeenzuur ook dioxine in het goedje terecht kwam, zo meldt deze chemisch-technische bespreking Blue Water Navy Vietnam Veterans and Agent Orange Exposure.:

2,4,5-Trichlorophenoxyacetic acid (2,4,5-T) was the main active ingredient of Agent Orange and the herbicides used earlier in the Vietnam War.

As a result of the synthesis of 2,4,5-T, it was contaminated with 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin (2,3,7,8-TCDD, also referred to as TCDD). Production of 2,4,5-T ceased in 1979 when the US Environmental Protection Agency (EPA) canceled all registrations for its use (EPA, 1979).

Opvallende contrail, het lijkt visueel op sproeien maar is het dat ook?

Startstop-sproeioperaties nu nog actueel?
Zelfs de bomen naast de hangar op de vliegbasis in Vietnam, zouden door vergiftiging sterven. Dankzij resterende dampen die rond de sproeivliegtuigen werden verspreid bij landing. Dat maakte de sproeiers een bij de rest van de luchtmacht omstreden onderdeel.

Toch zou het programma als ‘kleinschalig’ en ‘experimenteel’ beginnen. Om uiteindelijk tien jaar door te gaan op steeds grotere oppervlaktes. Alle schaamte voorbij, zeg maar…

Net zolang tot grote delen van Vietnam met hoge concentraties kankerverwekkende stoffen waren vergiftigd. Mijn zus is nog in Vietnam geweest bij zo’n museum over de oorlog.

Daar trof ze nog foto’s van alle misvormde kinderen die naderhand werden geboren. Ook dat was voor ‘de democratie’, de ‘strijd tegen klimaatver, pardon communisme’… en je moest de overheid maar vertrouwen…

Dit zou ‘het bewijs’ zijn…

‘Dus ook chemtrails uit reguliere luchtvaart?’
Nu sturen mensen mij filmpjes toe, die zouden ‘bewijzen’ dat er nu nog steeds grootschalig gesproeid zou worden. Contrails uit vliegtuigen zouden ‘chemtrails’ zijn, met een ‘stop-start’-mechanisme vanuit de cockpiit bediend. Net als bij het sproeien van Agent Orange. We zien een stuntpiloot in actie die aan skywriting doet:

Zoals hier:
https://www.youtube.com/watch?v=bWuANsIt984/

En hier:
https://www.youtube.com/watch?v=0dq7rwJwRs4/

De persoon die dit opstuurde, stelt:

Met deze beelden kan de discussie van tafel geveegd worden dat het (vliegtuigsporen die hangen blijven als ‘contrails’) met luchtvochtigheid te maken heeft, want dat is een leugen. Het wordt duidelijk aan/uit gezet.

En:

Of zou het zo zijn dat moedernatuur denkt van: “Ah ik zie een piloot aankomen die letter wil gaan schrijven, ik zal even aparte vakken in de lucht maken met daarin de juiste luchtvochtigheid zodat die strepen zichtbaar blijven” ? Dus snap je waarom ik nou zei dat dan die hele discussie van tafel kan betreft of de luchtvochtigheid hoog of laag is?

De structuur van de strepen/letters in deze videos zijn exact hetzelfde als die lange trails die wij. boven Nederland en andere landen zien.
Het begint met een dunnen strakke lijn en even later gaat die uitvlokken. Let er maar eens op.

Ik hoor graag jouw feedback hierover.

Bosanemonen in de technosfeer, de combinatie is mogelijk wanneer je ze maar de ruimte laat

Geraffineerde domheid
Er zijn vele stuntteams als de Red Arrows die een rookwolk aan en uit kunnen zetten. Wat de civiele luchtvaart betreft: Zie daarover het artikel over dé contrail-expert van dit moment, Ulrich Schumann zijn keurige antwoord op mijn vragen, en natuurlijk de gaten in kennis bij ‘de deskundigen’.

Ze weten een heleboel niet, het idee van militaire experimenten zit domweg niet op hun radar.

De contrail-kundigen krijgen uitsluitend onderzoeksgeld, omdat de civiele luchtvaart met haar vliegtuigsporen uit naam van ‘de’ klimaatverandering in het beklaagdenbankje kwamen. Niet omdat ze gniffelend in hun vuistje tegen de mensheid samen spannen en ook hun eigen kleinkinderen en eigen leefomgeving laten vergiftigen.

Het zijn eenvoudige ambtenaren daar bij het DLR.

Hugo ‘The Killer’, ‘van arm tot arm en van deur tot deur’…

De sproei-operaties in Vietnam lijken een typisch product van menselijke slechtheid en domheid: Je laat domeinexperts hun kunstje doen, en op een gegeven moment zit je er midden in vast, doe je de stomste en akeligste dingen. Dan kun je niet meer terug zonder gezichtsverlies en dus verlies van aanzien/ macht.

Maar hoe mensen dat kunnen doen, de experimenteerlust en moed van die piloten, hoe vernuftig operaties werden opgezet.

Mensen zijn rare wezens, je kunt de sproeioperaties typeren als ‘geraffineerde domheid.’ De selectieve moraliteit, dat je anderen blijmoedig aandoet wat je eigen dierbaren nooit zou flikken. En hoe mensen hun eigen slechtheid aan zichzelf verkopen…

Dus ja: Mensen zijn slecht genoeg om ‘chemtrails’ te sproeien. Maar zulke ‘bewijs’ is niet meer dan speculatie. Laten we vooral bij verifieerbare historie blijven zoals hierboven.

  • Steun Interessante Tijden voor het ‘nieuws’  als ‘dat wat je nog niet wist of zo had gezien’, ons Studiecentrum voor Natuurlijke Historie, hoe de mens met de natuur en zijn eigen natuur om probeert te gaan, al klotend en stuntelend van wieg tot graf….

One Reply to “President Kennedy gaf toestemming voor gifsproeivluchten”

  1. Bijkomend probleem is dat veel diepvriesvis (pangasius, tilapia) uit Vietnam komt. Omdat het diepgevroren het land binnenkomt en hier pas definitief verwerkt wordt, vindt je keurig het NL EG erkenningsnummer op de verpakking. Was jaren geleden bij insiders al bekend dat je deze kweekvissen niet moet eten, niet alleen vanwege agent orange verontreiniging e.d. maar ook vanwege antibiotica toepassingen in de kweekvijvers.
    Maar de Hollandse koopmansgeest (geld verdienen) is belangrijker dan de juiste ethiek. Dat heeft een überklootzak als hugo de jonge inmiddels ook wel ruimschoots bewezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *