Terug naar het perfide Albion…

Altarnun, Cornwall, vanzelfsprekende schoonheid

De oude Franse scheldnaam voor de UK was ‘het perfide Albion’ en daar rijden we nu bij lezen door. Met de laatste eurootjes in tijdelijk bezit, bezoeken we een vriendin van mijn bonusdochter en hun ouders. En passant hoop ik even een thermometer op te steken over de rellen die het gevolg zijn van een halve eeuw massa-immigratie met elementen die je liever niet in je land wilt.

Een landweggetje dat je uitnodigt tot hoffelijkheid in Cornwall

Er is een ’two tier society’ gevormd, waar je gemakkelijker zonder paspoort en bezit een land in kunt komen- en dan vervolgens levenslang kost en inwoning op kosten van anderen- wanneer je uit een apenland komt in een rubberboot. En je hebt je paspoort kwijtgemaakt. Dan dat je behoort tot de ‘eigen bevolking’, dan heb je die privileges niet.

Zouden wij met een rubberboot oversteken zonder paspoort, en levenslang vragen om kost- en inwoning in Engeland dan zouden ze ons gek aankijken. Omdat we blank zijn en geen uitvreters uit een apenland. Sterker nog, wij worden waarschijnlijk door de douane gecontroleerd.

Terwijl wij niets kwaads of uitvretends van zin zijn.

Die krijgt meer gratis geld van de Nederlandse overheid dan ik

Ondergetekende is een Anglofiel, ik ben al een tiental malen in de UK geweest en heb nu al weer zin lekker in de Countryside rond te scharrelen, dan een Pub te doen waar alle generaties door elkaar zitten. En waar gewoon live muziek speelt, een lekkere Pint pakken.

Het land is stervensduur, ze betalen er nog veel meer (gemeente)belasting dan hier. Maar dan, je moet je geld uitgeven voordat het op is. God Provideth, daar blijf ik in geloven.

One Reply to “Terug naar het perfide Albion…”

  1. Ben ook anglofiel. Maar de lol ontbrak finaal om dit jaar naar Engeland te varen. Engeland is hard op weg naar een dictatuur, onder leiding natuurlijk van zo’n linkse WEF labourhufter, Starmer. Ben maar naar mofrika gegaan. Daar is het bier goed en zijn de schnitzels goedkoop. Maar met die Bearbock, Habeck & Scholz vraag ik me ook werkelijk af of die moffen wel goed snik zijn. Hier is het helaas ook niet veel beter met Tricky Dicky en Geert met z’n Partij van Verdwenen Verkiezingsbeloftes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *