“De Eerstgeborene uit de doden” (Openbaring 1:5)

Big Brother, dit is het meest zichtbare bordje dat je overal in Engeland ziet

On the Sunday no profane messages, dan lezen we uit de Heilige Schrift, het Boek zonder welke er geen Westerse Beschaving was geweest. We starten een nieuwe serie over de Apocalypse, het boek Openbaring van Johannes van Padmos. Omdat we leven in Interessante Tijden, waarin zaken die in het verborgene lagen onthuld worden of al open en bloot plaatsvinden.

Het resultaat van de Mindfull Crafts for Families day, een boeddhistisch product in de Kathedraal van Gloucester

CCTV in plaats van ‘vreze des Heren’
We leven nu  in apocalyptische tijden, sinds de totalitaire tirannie die in de COVID-jaren werd ingesteld. Daardoor werd Openbaring 13:17 plots letterlijk bewaarheid (niet aan de economie kunnen deelnemen zonder ‘het teken’)

Openbaring betekent onthulling, dus dat steeds meer zaken die eerder verborgen waren nu in openheid plaatsvinden. Dat kun je in Engeland ook zien. Overal van die toeristenwinkels waar je openlijk satanische spullen kunt krijgen en kopen, met pentagram op de winkelpui.

Dus kunnen we meer ’tekenen des tijds’ koppelen aan dit mysterieuze en vaak duistere boek Openbaring? Laten we dit boek dus goed bestuderen. Hier in Totalitarian Britain zien we alvast dat God die over de schouder van mensen meekijkt, is vervangen door CCTV 24hrs in Full Operation.

Kerken zijn hier net zo leeg gelopen als bij ons. En wat zich nog ‘kerk’ noemt is antichristelijk geworden, ondersteuner van totalitaire narratieven als ‘het klimaat’.

Dat is een ander ’teken des tijds’, dat niemand nog werkelijk gelooft dat er een oordelende God is die je moreel de maat neemt. En waarvoor je Ontzag kunt hebben, het ouderwetse ‘Vreeze des HEEREN’.

God is vervangen door ‘De Staat’ en private beveiligingsbedrijven. Al zou Jezus werkelijk terugkomen, wie zou nog geloven wat hij ziet. Misschien zouden ze Jezus meteen proberen op te pakken als ‘extremist’, een ‘geradicaliseerd individu’ die ‘de democratie’ zou proberen te ‘ondermijnen’.

Openlijk overal satanstekens

‘De Tijd is Nabij’?
Als jeugdig ‘ongelovige’ was het na bekering een hele slok op een borrel, om te ontdekken dat er christenen bestaan die daadwerkelijk geloven dat Jezus weer terug komt. Je was geneigd daar altijd grapjes over te maken. Hoe zie je dat immers voor je, dat een tweeduizend jaar terug gestorven figuur weer neerdaalt als een soort Superheld op aarde.

Toch is dat wel de werkelijke doctrine die het sluitstuk vormt van het christendom, dat nog steeds door miljarden mensen in naam wordt aangehangen. We lezen in Johannes de omschrijving van hoe die wederkomst er uit zal zien:

Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en Hij heeft die door Zijn engel gezonden en aan Zijn dienstknecht Johannes te kennen gegeven.

2Deze heeft van het Woord van God getuigd en van het getuigenis van Jezus Christus, alles wat hij gezien heeft.
3Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.

De essentie van het christendom is dus apocalyptisch, leven alsof je permanent in een eindtijd leeft die kan aanbreken.

Kathedraal van Gloucester

Eerstgeborene uit de doden
Wanneer Johannes dat ergens in de tijd van Keizer Nero beweerde ‘de tijd is nabij’, dan moet duizend jaar als een dag zijn. Naar menselijke maat gezien heeft Hij de tijd genomen. Niettemin zal de gelovigen ‘gewassen in zijn bloed’ een status van ‘koningen en priesters voor God’ toevallen, die anderen wordt onthouden.

Erg ‘inclusief’ is de christelijke leer dus bepaald niet, in weerwil van wat moderne kerken preken:

4Johannes aan de zeven gemeenten die in Asia zijn: genade zij u en vrede, van Hem Die is en Die was en Die komt, en van de zeven Geesten, Die voor Zijn troon zijn,

5en van Jezus Christus, Die de getrouwe Getuige is, de Eerstgeborene uit de doden en de Vorst van de koningen der aarde. Hem Die ons heeft liefgehad en ons van onze zonden gewassen heeft in Zijn bloed,
6en Die ons gemaakt heeft tot koningen en priesters voor God en Zijn Vader, Hem zij de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid. Amen.

‘Hij komt met de wolken’

‘Hij komt met de wolken’
Hier zie je een andere peiler onder het christendom in haar oorsprong. Het is onbijbels te geloven in een soort ‘ziel’ (psyche), die na je dood voortleeft als zuiver geestelijk iets. Dat is eerder Plato geweest.

Binnen de joodse religie gaat het over de lijfelijke opstanding na de dood. Daarom worden joodse graven ook niet ‘geruimd’…En daarin is Jezus als ‘eerst opgestane’ en Eerstgeborene de voorloper van wat de rest van de Opgewekten zal overkomen op de ‘Dag des Oordeels’.

7Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben. En alle stammen van de aarde zullen rouw over Hem bedrijven. Ja, amen.
8Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is en Die was en Die komt, de Almachtige.

Het idee dat er iets in de wereld niet klopt, en dat dit hersteld moet worden zit diep verankerd in de collectieve psyche van de mensheid. Dat er recht zal worden gesproken, leed zal worden rechtgezet.

Dak van Kathedraal van Gloucester kreeg zonnepanelen

Je kunt je afvragen: Is het christendom als religie in het Westen daarvan de oorzaak. Of is dat ‘er moet restauratie plaatsvinden’-gevoel een universeel verlangen- los van theologie en religie- waar de Openbaring van Johannes tot de dag van nu uiting aan geeft?

Zo geldt dat ook bij profetie als Openbaring.

Is de huidige Orwelliaanse dictatuur in wording een ’teken des tijds’. Of is het een zelfvervullende profetie, die werkelijkheid wordt omdat de mensen die deze dictatuur ontwerpen het Bijbelboek Openbaring kennen, en denken in Apocalyptische termen? Zodat we dus letterlijk een Eindtijd in manouvreren, Interessante Tijden zoals we ze hier noemen.

Wanneer de Bijbel op nu slaat en het leven van alledag van mensen, dan wordt het weer interessant teksten te bestuderen. In plaats van dat je de Bijbel ziet als achterhaald sprookjesboek vol onwaarheden als ‘hij komt spoedig’…

Heb een goede zondag, en doe een duit in de collectezak, mocht je wat kunnen missen voor een zelfstandige zonder perspectief. (ZZP)

2 Replies to ““De Eerstgeborene uit de doden” (Openbaring 1:5)”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *