Tolkien Woud Puzzlewood, een overlopen themapark

Puzzlewood, met weglating van de honderden bezoekers rondom je

In The Forest of Dean ging ondergetekende het beroemde Puzzlewood fotograferen. Je betaalt tien pond om in dit snippertje oerbos met eeuwenoude Taxus-giganten te komen, overgroeid met mos. Het schijnt dat JRR Tolkien er zijn ommetje maakte, en er inspiratie vond voor zijn Lord of the Rings.

Eeuwenoude Taxus ontsnapte aan de zaag

Vervolgens deed ik mijn uiterste best om alle kakelende Oekraïners (njostrozjedoeszjenewoezzzje), schreeuwende kinderen, de stoomfluit van de themapark-trein verderop en alles te negeren dat de sfeer verslechtert. Bij aankomst was het Bank Holiday, een vrije dag voor iedereen. Het parkeerterrein was afgeladen, dus je moest wachten met inrijden tot een ander vertrekt.

Dit is wat ik er van maken kon. Het perfide Albion is overvol geworden, en al is het op veel plaatsen prachtig groen, is het landschap magnifiek (wat wij in Zuid Limburg bijzonder vinden heb je hier overal), je krijgt ook in de groene ruimte dat ‘haringen in een tonnetje’ gevoel.

Hier haalde Tolkien zijn inspiratie

De Wildlife die in het bos zou wonen, moet alvast gillend gek zijn weggerend. Alleen een stressbestendig roodborstje liet zich nog zien. Maar ondanks dat, bijzonder was het wel…

– Steun Interessante Tijden bij het dekken van de onkosten van deze reportages

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *