Horden indringers maken van Britten heidens koninkrijk

Ruïne Abdij van Malmesbury

In Malmesbury herdenken ze het ontstaan van het Verenigd Koninkrijk onder Koning Athelstan tot christelijke natie, 1100 jaar geleden. Terwijl het land nu een seculier-Arabische wegwerpstaat lijkt te worden, waar hordes paspoortloze indringers meer privileges krijgen dan de autochtone bevolking.

The Old Bell, iconisch Engels

Voor het onderzoek van Liever dood dan Slaaf, kwamen we al op de legende van Hengist en Horsa, twee Saksische of misschien wel Friese warlords die in de vijfde eeuw de oorspronkelijke Britten zouden verdringen.

De oorspronkelijke Britten gingen in Wales wonen en bleven Gaelic spreken. Het ‘Engels’ werd de taal van de Angelen en Saksen, indringers, tot de Normandische indringers in 1066 het Frans zouden brengen.

De legendes over Koning Arthur stammen uit die tijd, hij probeerde in Cornwall de invasie een halt toe te roepen na de implosie van de Romeinse aanwezigheid in Engeland.

Hengist en Horsa werden door de oorspronkelijke Britse koning ingehuurd, om invasie van Picten uit het Noorden de baas te worden. Maar ze vonden het prachtige Engelse landschap zo aantrekkelijk, dat ze steeds meer vrienden over lieten komen.

Tot ze dachten, ‘we blijven lekker, dit is nu van ons.’ Ze zullen misschien niet zoveel vrienden hebben meegebracht als de Arabische indringers afgelopen jaar. Noch zullen ze subsidie hebben gekregen voor ‘gezinshereniging’ met nareizigers in de tweede graad.

Maar toch…

Waeles is de naam die deze Kelten gebruikten voor de Germaanse indringers en hun heidense geloof in Wodan. Maar dat werd dus de naam van de autochtone populatie, die door hordes indringers- nu ‘immigranten’ genoemd- werden verdreven.

Herdenking van de vereniging van Engeland tot christelijke natie

Op bezoek in Malmesbury in Wiltshire (het oude koninkrijk Wessex, West Saksenland) vind je nu de herdenking van 1100 jaar ‘Verenigd Koninkrijk’. De Saksische koning Aethelstan zou er in 924 in slagen om niet alleen de invasies van Vikingen en Denen een halt toe te roepen.

Hij zou ook alle strijdende fracties van Noord tot Zuid Engeland onder de duim hebben gekregen.

Zo kwam heel Engeland weer onder christelijke heerschappij. Een status die ze als door de Romeinen gekerstende Britten verloren door de Heidense Angelen en Saksen. En door de Vikingen- piraten- die het op de rijkdom van christelijke kloosters hadden gemunt.

De open haard in The Old Bell uit 1220

De historicus Tom Holland- bekend van zijn boeken over het ontstaan van het christendom- maakte een handzaam boekje over Aethelstan. Hij was de kleinzoon van de gelijknamige grootvader, die al eerder zulke pogingen deed.

Niet veel later, in 1066 zou Engeland een nieuwe transformatie ondergaan dankzij de Battle of Hastings. Verfranste Vikingen, Normandiërs genaamd zouden toen met William the Conqueror het land overnemen en de cultuur fundamenteel veranderen.

Kerk in Saksische bouwstijl, dus VOOR de Battle of Hastings

Daardoor werd de Oud Engelse taal- die nog veel leek op oud Fries- plots verregaand ver-Franst. Ook kwam in plaats van de Saksische bouwstijl toen de Gothische bouwwijze naar Engeland. Wie de Harry Potter-cyclus kent, weet dat de schrijfster aan alle slechteriken Normandische namen gaf als Voldemort.

Terwijl de goedzakken een Saksische naam kregen als ‘Potter’…

Het is dus een illusie te geloven dat ‘multiculti’ ooit in de historie heeft gewerkt. Culturen strijden om heerschappij, en de dominante cultuur verdringt vroeg of laat de voorgaande volledig.

De rivier de Avon in Malmesbury

Wanneer je dit in het Engels zou opschrijven en publiceert, word je door hun overheid en staatsmedia meteen als ‘far right’ gebrandmerkt. Maar dan: The Left is never Right. Links werkt averechts, zou je in goed Nederlands stellen. Als ‘rechts’ de goede kant is, ben je met deze constatering op zijn ergst een beetje teveel van het goede.

  • Steun Interessante Tijden in de onkosten voor het maken van deze reportages

3 Replies to “Horden indringers maken van Britten heidens koninkrijk”

  1. Hoi Rypke,

    ik wilde deze vraag eigenlijk stellen op Climategate.nl, maar kon geen contact gegevens vinden op de site. Wat is jullie, Climategate, standpunt over de mogelijkheid dat er vrije energie is?

    Alvast dank voor repliek, met beste groet,

    Hein

    1. Beste Hein, je bedoelt dat je een soort perpetuum mobile zou kunnen aanzetten die zonder verdere energietoevoeging eeuwig kan draaien en iets aandrijven? Hoe kun je daar een ‘standpunt’ over hebben, je zou mij moeten uitleggen hoe zoiets fysisch mogelijk is…

  2. De jongere broer van Tom Holland, James Holland, heeft een schitterend werk afgeleverd in het boek ‘The Battle of Britain; Five Months That Changed History’.
    De eikelheimers, bauers, bikkers, brekelbenen en overige oorlogszuchtige hufters van deze wereld zouden dat boek eens goed moeten lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *