Inmenging ’terrorisme’-bestrijding protest windturbines Reinhardswald

Langs de rand van het Reinhardswald verschijnen al de eerste nieuwe windturbines

Vandaag en gisteren bezoek ik het Reinhardswald, waar Oliver Penne en Ottmar Barke een breed in media uitgemeten protestactie lanceerden tegen de bouw van 240 meter hoge windturbines. Die worden gebouwd op heuveltoppen in het hart van het Reinhardswald.

Dat is het sprookjesbos langs de Duitse Märchenstrasse vlakbij Doornroosjekasteel de Sababurg, voor toeristen gepromoot als Grimmheimat.

Ook bij de Duitsers is niets meer heilig of veilig zo blijkt, wanneer de klimaatmaffia vrij spel krijgt. Opmerkelijk genoeg kregen de leiders van het protest net als bij Jan Nieboer in Nederland ook een ambt voor ’terrorismebestrijding’ achter zich aan, in een wonderlijk 1-tweetje tussen De Staat en de windindustrie.

Het plangebied, overzichtskaart door Oliver Penne, zie ook de omvangrijke asfaltwegen die ze moeten aanleggen

Bijna de Duitse Jan Nieboer geworden
Via deze overzichtskaart die Oliver Penne maakte, zie je de omvangrijke ingreep in het gebied. Zij wisten door hun succesvolle en uitgekiende protest- inclusief rechtszaken- de bouw van windturbines en boskap tijdelijk stil te leggen. Maar ze dreigden bijna de Duitse versie van de door hun overheid tot ‘windmolenterrorist’ geframede Jan Nieboer te worden.

Nieboer werd door een terrorismebrigade uit zijn kantoor ontvoerd en zes weken in de cel gegooid zonder proces, omdat hij succesvol was in protest tegen de komst van windpark Drentse Monden. Twee jaar lang werd Nieboer gestalkt, afgeluisterd en geschaduwd door het Openbaar Ministerie.

Nieboer wacht nu nog steeds een gevangenisstraf.

Protestbord bij Gottesbüren

Het Duitse protest-duo won dit voorjaar een rechtszaak tegen windindustrieel Ralf Paschold, over een (valse) aanklacht dat zij geweld hadden gebruikt tegen personeel dat bos kapte toen de bouw zou beginnen.

Urwald Sababurg in het Reinhardswald

Vervolgens nam een Duitse overheidsafdeling van de Staat de aanklacht van Ralf Paschold ter hand, twee jaar lang, en niet de lokale politie. Een afdeling, die normaliter alleen bij terorrismebesstrijding wordt ingezet. Zoals ze schrijven, werd een poging tot een gesprek met de boskappers opgevat als (micro-)agressie:

Auslöser für das Verfahren war eine Demonstration am 04. Februar 2022, bei der Oliver Penner und Ottmar Barke mit anderen Demonstranten auf die Rechtswiedrigkeit der Fällung in einem jahrhundertealten Buchenbestand mit Transparenten und Gesprächen mit den Bauarbeitern hinweisen wollten.

Mehr als bemerkenswert war an diesem Verfahren, dass nicht die Polizei die Ermittlungen führte sondern die Staatsanwaltschaft den Staatschutz die Untersuchungen durchführen ließ.

Normalerweise ist dieser tätig, wenn es um Terrorismus oder Angriffe und Gefährdungen auf das Staatswesen geht. Bis zum Schluss gab es keine Erklärung, welche Grundlagen dafür zum Tragen kamen.

Protestbord bij Gottesbüren

Ralf Passchold lijkt vriendjes te zijn met de Duitse Rob Jetten, de Minister van Klimaat Robert Habeck. Hij reageert ook op zijn Linkedin-pagina na een toespraak door Habeck, waarin hij alle oppositie van de overheid ‘framet’ als gevaarlijke rechts-extremisten die ‘spraakgeweld’ gebruiken, als voorbode van echt geweld:

Herzlichen Dank Robert Habeck, für deine Rede, in der du es mal wieder geschafft hast, die Herausforderungen zu beschreiben und dafür zu werben, wie wichtig es ist und es an uns alles ist, unsere Werte gegen die Angriffe von innen und außen zu verteidigen!

Klimaatminister en vice-kanselier Robert Habeck over de ‘vijanden van binnen’ , saboteurs van zijn klimaatrevolutie, populisten en extreem-rechts

Wanneer je nu het gebied in rijdt, zie je dat de eerste turbines niettemin al in het bos verschijnen. En je ziet nog de vergeelde protest-spandoeken hangen in het getroffen gebied bij Gottesbüren. Bij de Langenberg zou na tijdelijk stilleggen van de boskap in november afgelopen jaar opnieuw weer gekapt worden.

Vandaag gaan we naar de ravage kijken op de Langenberg. Het gebied hier is overigens net getroffen door overstromingen na forse onweersbuien, dus een aantal wegen waren afgesloten. We houden jullie verder op de hoogte van wat we aantreffen, en we hopen nog wat betrokken mensen te kunnen spreken.

Een politiestaat bouwen om de democratie te beschermen, door alles dat vrijheidsgezind is te framen als ‘extreem rechts’

De inmenging van de centrale overheid bij een protestactie tegen windmolens, is alvast gelijk aan hoe dat bij Nieboer ging. Die vermoedde ook persoonlijke inmenging van het Ministerie van EZK. Dan zou de NCTV daar een coordinerende rol tegen hem vervuld kunnen hebben. De Duitsers kennen het Bundesamt fur Verfassingssschutz.

Habeck lepelt het klassieke Bundesamt der Verfassungsschutz-verhaaltje op dat de NCTV in Nederland ook bezigt, bij de strijd tegen de eigen bevolking:

Klimaatminister Habeck spreekt over de ‘bedreiging van binnenuit’ de Populisten..

Gezien de rede die Habeck hield, dat iedereen die oppositie voert nu een extreemrechtse spraakgeweldpleger is, kan inmenging van dat ambt een mogelijkheid zijn. Dat gaan we verder onderzoeken. In de moderne fascistische organisatie van Nederland en Duitsland, heet iedereen die ‘de belangen’ dwarsboomt al snel ’terrorist’.

Jan Nieboer werd in media ook als ‘windmolenterrorist’ geframed, vanuit de ‘Veiligheidsregio’s’…Die veiligheidsregio’s werden tegelijk met de NCTV in 2012 opgericht. Bij de aanpak van de NCTV/Verfassungsschutz hoort ook de inzet van de media tegen het ‘subject’, negatieve framing, hitpieces en ‘factcheckers’ die de door de oppositie gegenereerde publiciteit in diskrediet moeten brengen.

Daarover morgen meer, de overeenkomsten zijn opvallend.

  • Steun Interessante Tijden bij het onderzoek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *