‘Factchecking’ de nieuwe naam voor censuur…

In Amerika flopte het initiatief door weerstand uit rechtse media

Op Interessante Tijden TV deze week bespreken Rypke en Henk de opmars van zogenaamde ‘factcheckers’. Deze waarheidspolitie kwam vanaf 2017 op, als onderdeel van de ‘aanpak desinformatie’ van de Europese Commissie, en strijd tegen het neologisme ‘nepnieuws’. Die campagne is een kopie van de geflopte ‘Disinformation Governance Board’ van het Department of Homeland Security (DHS) in de VS.

Linkse censuurpolitie in dienst van globalisten
Die board in de VS werd in 2022 al kort na oprichting opgeheven, toen conservatieve media de aanval openden op de aanvoerder, Nina Jankowicz. Zij was media-adviseur van de ex-president van Oekraïne, de oligarch Poroshenko. De in de VS veel sterkere conservatieve media noemden die board een ‘democratic Hack’, oftewel een linkse censuurpolitie.

Het DHS is een nageboorte van de oorlog tegen het spook van terrorisme na 11 september 2001. Net als de ‘Veiligheidsregio’s  en de NCTV bij ons, en de ‘wet tegen witwassen en terrorisme’ die alle bancair verkeer moet controleren.

Het voorstel, NEWS als doorgeefluik van de NCTV en hun overheid

NEWS, waarheidspolitie van Polder Pot
Kasja ‘Polder Pot’ Ollongren (D66) liet het nieuwe kabinet met haar staatssecretaris Alexandra van Huffelen het initiatief na voor een waarheidspolitie. Het platform NEWS zou de nieuwe waarheidspolitie moeten worden in dienst van hun liegende en stelende overheid. Dat meldden we al op 24 juni.

Ook het World Economic Forum voerde al een lobby voor zo’n waarheidspolitie, om het ’trust ecosystem’ te bewaken.

Factcheckers zijn vrijwel altijd linkse ambtenaren of havermelk drinkende klimaatdeugers met zwarte hoornbril uit de Randstad en een alfastudietje (kwaliteitsjournalisten), meestal in dienst van overheden en de grote mediabedrijven. Of ze functioneren als stichting met geld van De Europese Commissie haar ‘desinformatie’-campagne.

Een instructiekaart door mediacommunisten Marina Tulin en Michael Hameleers van de Universiteit van Amsterdam.

Benedmo
Een voorbeeld van dat laaste is de site Nieuwscheckers.nl van de Universiteit Leiden.(Alexander Pleijter) Hun financiering komt van de Europese Commissie, aldus hun eigen site:

Oktober 2021 tot april 2024: Nieuwscheckers maakt onderdeel uit van het BENEDMO-project, een consortium van Vlaamse en Nederlandse organisaties die zich bezighouden met desinformatie en factchecken. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie onder overeenkomstnummer: INEA/CEF/ICT/A2020/2381738.

Nieuwscheckers ontvangt voor dit project een bedrag van €280.875. Dit geld wordt onder andere gebruikt voor het opzetten van een netwerk van desinformatie-experts, het organiseren van trainingen, het doen van factchecks en het ondersteunen van onderzoek.

Tegelijk kregen ze ruim twee ton van de eigenaar van het ANP, Chris Oomen. Benedmo heeft de volgende missie:

BENEDMO brengt een expertisenetwerk samen rond desinformatie en factchecken. Via een Vlaams-Nederlandse samenwerking bieden we weerstand tegen de impact en uitdagingen van desinformatie.

Het publiek-private kartel van overheid en de grote mediabedrijven mobiliseert kortom ‘journalisten’ van de mediabedrijven van twee Belgische miljardairs, de eigen overheid (Pointer) en academici van de universiteit van Havana aan de Amstel (UvA) tegen het onafhankelijker geluid.

Bewaakt de partijlijn sinds 2017 ook in Nederland

Agent France Presse
Een andere ‘factcheck’-gigant die zich ook op Nederlandse bodem vestigde, AFP (Agence France Presse) Nederland is onderdeel van een Frans mediabedrijf dat voor een derde in handen is van de Franse overheid.

Deze stortten zich sinds 2017 op het neologisme ‘desinformatie.’ Bij AFP houdt dit vooral in, dat ze de voorgeschreven narratieven bewaken over klimaat, de corona-plandemie en de Oekraïne-oorlog. De Duitsers kennen ondermeer het mediaplatform Correctiv, dat oppositie van de heersende belangen aanvalt met factchecks.

Daarover berichten we al na bezoek aan het Reinhardswald, waar oppositie tegen windturbines in natuurgebied door Correctiv werd aangevallen.

Hun taak past in het komende verbod op verbale zelfverdediging die hun overheid uit naam van ‘desinformatie’ voorbereidt. Daarnaast dienen ze de concurrentie van de heersende mediaoligarchie in diskrediet te brengen.

Net als bij ons, maar de eigen desinformatie laten ze ongemoeid

Zoals Duits vice-premier en Minister van Klimaat Robert Habeck op een congres stelde dit voorjaar, moet ‘spraakgeweld’ van ‘de bedreiging van binnen’ worden aangepakt; ‘De Populisten’ die ‘de democratie’/Belangen heersend kartel bedreigen. (haal door wat niet van toepassing is)

Robert Habeck over de emigrees en ‘vijanden van binnen’ die zijn beleid bedreigen

Het recht op fysieke zelfverdediging nam hun overheid al eerder af door voor zichzelf een ‘geweldsmonopolie’ te kweken. Dit in tegenstelling tot de Second Amendment van de Verenigde Staten en ’the right to bear arms’.

Kung Fu trainen in de ochtend, werken aan De TAO

Over leven in een Eindtijd
Rypke en Henk besluiten deze aflevering met een gesprek over fysieke weerbaarheid. Een man hoort zijn dierbaren ook fysiek te kunnen verdedigen en geen walkover te zijn. Een dagelijkse training in fysieke weerbaarheid hoort naast mentale weerbaarheid dan ook tot het standaardrepertoire te behoren, wanneer je wilt overleven in een Eindtijd.

We geven ook enkele legale wapenadviezen, omdat je zeker weet dat de overheid je niet zal beschermen wanneer hordes kansenparels je wijk in stropen. Of wanneer je vrouw over straat loopt en ‘kzwirretje’-verrijkingen van deze samenleving randen haar aan.

Je kunt pas tegen geweld zijn, wanneer je in staat bent het effectief toe te passen bij noodweer. En wanneer je weet wat het is om klappen te incasseren. Daar heb je in de praktijk meer aan dan ‘verbinding’ en ‘hoger bewustzijn’.

Het zijn immers Interessante Tijden. Een trainingsdag in Jiu Jitsu of Krav Maga, past naast de Cursus Bullshitdetectie (Verbale en intellectuele weerbaarheid) bij ons kanaal. Daarover later meer. Steun ons kanaal met je donatie om voor onkosten van uitzendingen en reiskosten. Ook kun je ons bier ‘StrijdT’ aanschaffen via de webwinkel ‘Liever dood dan Slaaf’.

Hartelijk dank voor je aandacht.

One Reply to “‘Factchecking’ de nieuwe naam voor censuur…”

  1. In nederland was er een journalist die in 1939 waarschuwde voor Hitler. Hij werd gevangen genomen wegens belediging van een ‘bevriend staatshoofd’. Na 5 mei 1940 werd hij vrijgelaten…
    Dit is het land en de samenleving waarin we leven. Desalniettemin een goed artikel met belangrijke informatie voor mensen die ‘het gezag’ nog steeds op hun blauwe ogen geloven…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *