Oxford Zero Emissie Zone (ZEZ), klimaatbelasting!

De tuin van Christ Church

Wil je Oxford nu inrijden, dan is die mondiale hoofdstad voor nutteloze, merendeels schadelijke/ linkse academici vergeven van camera’s. En je komt een groen bord tegen waarop staat, dat de stad van zeven tot zeven een ‘zero emission zone’ is.

Dat betekent dat iedereen zonder elektrische auto die dat bord passeert iedere dag steeds twee pond moet betalen via het internet. Dat kan alleen per creditcard nadat je al je persoonsgegevens overhandigt aan hun overheid. Zie je het over het hoofd, dan komt er een boete van zestig pond overheen. Voor de planeet.

Extra belasting van twee pond per dag, met naheffing van zestig pond

Een oude binnenstad die niet door autoverkeer wordt gedomineerd, het is een loffelijk streven. Wanneer je denkt vanuit de positie van een ambtenaar/academicus die niet gehinderd wil worden, of vanuit een toerist die onbezord wil rond flaneren. En niet vanuit de werkende en productieve klasse, die bijvoorbeeld de ondernemers moet bevoorraden of die met zijn klusbus een dak moet repareren.

Rijd je argeloos de stad in, en je bent niet van die ZEZ’s op de hoogte? Dan komt er nog een boete van zestig pond achteraan. Ook Bristol, Bath en andere steden zijn ZEZ’s geworden, waar je uit naam van het ‘redden van de planeet’ extra belastingen moet betalen.

Het werd als ‘pilot’ ingevoerd maar wordt een permanente belasting

De BBC meldde dit jaar dat de ZEZ’s de overheid van Oxford per jaar 1,8 miljoen pond opleverden.

De Britten zijn daarin net een stapje verder dan bij ons, maar dit is waar het op uitdraait. Mkb’ers uit de auto pesten, terwijl je met zo’n stekkerauto wel overal in mag. Maar zeg er niets van, want dan heet je ‘extreem rechts’ of ’terrorist’.

‘Het Milieu’ is er niet voor de natuur, maar voor de bouw van een controlestaat. Dat je de kont niet kunt keren, zonder inmenging van De Staat. Dat je overal geregistreerd en gevolgd wordt. Daarvoor, en nergens anders voor zijn ‘milieuzones’ bedacht.

Rondwandeling Christ Church

Net als in Sneek ‘autoluw’ dit jaar begon het met een ‘pilot’ in Oxford in 2015. Zulke Pilots hebben vervolgens de neiging een permanent karakter te krijgen. Dat is de politieke tactiek, dat je het als ‘onderzoek’ introduceert.

Wij hebben dus maar even na ons bezoek preventief twee pond overgemaakt. Opdat hun overheid niet alsnog een naheffing stuurt van zestig pond. Wat een tuig.

Oxford bruist!

Het alternatief is dat je de auto ver buiten Oxford parkeert op een ‘Park & Ride’. Dan mag je in een dubbeldekkerbus die in regenboogkleuren is geschilderd met de tekst ‘Oxford Pride’ richting de stad hobbelen.

Wij parkeerden twee uurtjes in Magdalen Street en moesten twintig euro parkeerkosten afrekenen. Je voelt je meteen niet welkom meer, een beetje Unheimisch zelfs. De enige manier om goedkoop te leven in Engeland, is niet blank/Europees zijn en hier aankomen in een rubberbootje zonder paspoort.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *