“En uit de troon kwamen bliksemstralen”…(Openbaring 4:5)

Als de Apocalypse

Op de zondag geen profane boodschappen. Dan lezen we uit De Heilige Schrift, Het Boek zonder welke er geen Westerse Beschaving was geweest. We vervolgen onze weg door de Openbaring die de evangelist Johannes op Patmos kreeg.

In het vierde hoofdstuk beschrijft hij de overdonderende beelden die iemand in religieuze extase kan krijgen. Moderne wappies wekken zulke beelden op met Ayahuasca. Dan zien ze ‘Mother Ayhuasca’, maar wie is dat dan? Een vrouwelijke verschijningsvorm van satan? Wat maakt de Openbaring van Johannes dan anders?

Jeroen Bosch, waar de bazuinen klinken van de apocalypse

‘En meteen raakte ik in geestvervoering’
Om Openbaring op waarde te schatten, moet je de geestestoestand van Johannes kunnen aanvoelen. Anders klinkt het een beetje als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, met al die vier dieren, zeven zegels, vierentwintig ouderlingen. En voor je het weet maak je er grapjes over.

1Hierna zag ik, en zie, er was een deur geopend in de hemel. En de eerste stem die ik als van een bazuin met mij had horen spreken, zei: Kom hier, omhoog, en Ik zal u laten zien wat hierna moet geschieden.
2En meteen raakte ik in geestvervoering.

Om het hiervoor genoemde punt binnen te laten komen, geef ik de lezer wat informatie:

De Nederlandse overheid stuurt aan op een kernoorlog met Rusland. Het financiële stelsel, dat kaartenhuis van geld bijdrukkende banken die ‘waarde’ dekken met schuldpapier staat op instorten. De overheid saboteert de stabiliteit van het energiesysteem en maakt energie onbetaalbaar, dat noemt het kabinet Rutte 5/Schoof ‘groene groei’ (van je energierekening).

De overheid verbouwt al twintig jaar lang ons ooit zo aardige landje met vijftien miljoen mensen tot een nog verder overbevolkte George Orwell-dictatuur, terwijl ze via omvolking de sociale stabiliteit ontwrichten.

Maar verder gaat het prima met ons, en het is mooi weer. Proost. Dood ga je toch al.

…de linkse media en hun overheid (VN, PBL) verkondigen een seculiere variant op de Apocalypse, uit naam van ‘de’ wetenschap, door ambtenarij gekochte deskundigenrapportjes

Als je het zo leest is het maar informatie. Die informatie kan waar/niet waar voor je zijn, je raken, afhankelijk van je ontvankelijkheid en geestestoestand. Zit je net lekker met een bakje koffie achter je compu, dan raak je als het goed is na lezen van bovenstaande niet in de stress.

Tenzij de koffie bijna op is, en je denkt ‘K*T’: Dat je vergeten was nieuwe bonen te halen en dat je voor een nieuw bakkie eerst naar die rotsupermarkt toe moet. Omringd door Jumbogeel en gerobotiseerd vrouwengejengel van Jumbo Radio dat voor ‘zang’ en muziek moet doorgaan.

Op die wijze kun je ook kijken naar de misschien wel meest invloedrijke droom ooit opgeschreven, namelijk het visioen dat de evangelist Johannes op Padmos kreeg. De Alfa en Omega, de eerste opgewekte uit de dood- Jezus Christus ( = messias, gezalfde) zou terugkomen, waarna een nieuw tijdvak zou aanbreken, die van het Nieuwe Testament, het nieuwe verbond tussen God en de mensheid.

Zo kreeg de geschiedenis niet alleen een begin, maar ook een einde, een vervulling. In plaats van dat je in een leeg heelal als Planeet wat rondjes rond de zon fietst, terwijl iedereen denkt ’t zal wel/aan mijn lijf geen Polonaise’… Terwijl we nu leven in Interessante Tijden, op de rand van kernoorlog.

Openbaring, het uit het verborgene treden van het ‘occulte’ (‘verborgenheid’ : Openbaring 17)

‘De Zeven Geesten van God’
Zit je niet in die sfeer, dan kan zo’n Openbaring als een hoogdravende waan of fantasie overkomen. Ja? We vervolgen de Openbaring in het vierde hoofdstuk:

En zie, er stond een troon in de hemel, en op de troon zat Iemand.
3En Hij Die daar zat, zag eruit als de stenen jaspis en sardius. En er was een regenboog rondom de troon, die eruitzag als een smaragd.
4En rondom de troon stonden vierentwintig tronen. En op de tronen zag ik de vierentwintig ouderlingen zitten, bekleed met witte kleren, en met gouden kronen op hun hoofd.
5En uit de troon kwamen bliksemstralen, donderslagen en stemmen. En er stonden zeven vurige fakkels te branden vóór de troon. Dit zijn de zeven Geesten van God.

Vanuit de moderne seculiere geestestoestand zou je zeggen, die Johannes had een rijke fantasie. Of hij was gewoon gek geworden/aan de drugs. Zijn toehoorders naderhand, dachten overduidelijk niet op die wijze. Anders hadden ze die Openbaring nooit zo opgetekend, en er zoveel waarde aan gehecht.

Tot fysicus Isaac Newton aan toe (rond 2060 is het met de wereld afgelopen): Die Openbaring, daar gingen ze mee worstelen om er ‘de tekenen des tijds’ aan te ontrafelen. Wat wil ‘zeven Geesten van God’ bijvoorbeeld zeggen?

Bruinkoolmijn RWE Hambach.

Vier dieren met zes vleugels
Openbaring is een boek waar je de tel van kunt kwijt raken, alsof je eerst een soort Moodboard moet maken waar alles in schema’s staat opgetekend.

Vervolgens worden er vier dieren opgevoerd, die naar de profetie van Jesaja 6:3 steeds tegen deze Gezalfde Alfa en Omega vertellen hoe ontzagwekkend deze is, als Oplichtende Oerbron van Alles: “De een riep tot de ander: Heilig, heilig, heilig is de HEERE van de legermachten; heel de aarde is vol van Zijn heerlijkheid!”

En vóór de troon was een glazen zee, als kristal. En in het midden van de troon en om de troon heen waren vier dieren, vol ogen van voren en van achteren.
7En het eerste dier leek op een leeuw, het tweede dier leek op een kalf, het derde dier had het gezicht als van een mens, en het vierde dier leek op een vliegende arend.
8En de vier dieren hadden elk voor zich zes vleugels rondom, en vanbinnen waren die vol ogen. Ze hadden geen rust en zeiden dag en nacht: Heilig, heilig, heilig is de Heere God, de Almachtige, Die was, Die is, en Die komt!

Rammstein speelt met vuur

Net als bij een juichend publiek bij Rammstein, dat bij iedere beloftevolle dreun luidkeels begint te joelen. Terwijl je misschien nog niet eens weet wat er komen gaat. Ze hadden ook de vlammenwerpers op het publiek kunnen richten.

Vervolgens doen de vierentwintig ouderlingen ook nog eens mee met het gejuich:

9En telkens wanneer de dieren heerlijkheid, eer en dank brachten aan Hem Die op de troon zat en Die leeft in alle eeuwigheid,
10wierpen de vierentwintig ouderlingen zich neer voor Hem Die op de troon zat, aanbaden Hem Die leeft in alle eeuwigheid, en wierpen hun kronen neer vóór de troon en zeiden:

11U bent het waard, Heere, te ontvangen de heerlijkheid, de eer en de kracht, want U hebt alle dingen geschapen, en door Uw wil bestaan zij en zijn zij geschapen.

The Great Reset van Klauw Schwab, gepresenteerd door ‘De Rat’ op het Binnenhof.  🙂

The Age of Aquarius
De wijze waarop ik het opschrijf verraadt al, dat ik nu in een seculiere gemoedstoestand zit. Dan denk je ‘jaa jaa, het zal wel’…Net als wanneer iemand vertelt over z’n Ayahuasca-ervaring en die vertelt dat die de voorouders ergens op Doggerland tegen kwam.

Het punt is alleen dat miljoenen mensen voor mij daar anders over dachten. En dat er nu ook mensen zijn, die van de Openbaring, de Apocalypse een zelfvervullende profetie maken. Met onze Henk bespraken we het actuele voorbeeld, van een miljardair die al een eigen berg op kocht om die uit te hollen en in te wonen. Staat ook in de Openbaring. Op naar een knallend einde, om een Nieuwe Tijd te doen beginnen.

Dat is precies wat The Age of Aquarius van de hippies ook aankondigt, de New Age van Alice Bailey, de overgang van Vissen (Ichtus) naar Waterman in de dierenriem.

The Mark of the Beast/Bill Gates

Het zijn Interessante Tijden
Openbaring 13:17 raakte ook al vervuld, dat je niet kon kopen of verkopen zonder het QR-merkteken op je zakcomputer (met als nevenfunctie ‘bellen’) na een gedwongen injectie. Duvel Bier verkoopt al 6,66% bier. Iron Maiden verplaatst zich in Flight 666 met Bruce Dickinson als piloot. Mensen maken er grapjes over, en tegelijk vinden de meest apocalyptische zaken voor je neus plaats.

Wat is het ergste dat Nederland kan overkomen door Global Warming? De Zondvloed, maar dan nu met haar seculiere benaming ‘zeespiegelstijging’… Waarna Aarde dankzij CO2-beleid van de mensheid gezuiverd zal worden, Net Zero Humanity, via hongersnood en uitroeiing.

Ken je niet langer dat religieuze gevoel, dat je ergens Ontzag voor kunt hebben, overdonderd kunt raken… Dan neemt enkel ‘de rede’ het over, je beperkte voorstellingsvermogen en voor je het weet denk je als nihilist. Of je verbloemt die hang naar religieuze extase achter een modernistisch concept ‘de wetenschap’, waarna je alarmeert over ‘de’ ecologische crisis, en de noodzaak voor mondiale ‘sociale transformatie’.

Wat niets anders is dan de christelijke oproep ‘bekeer je’, maar dan zonder de Schepper van Hemel en Aarde er in.

Dat is het doel van dit ‘educatie’-programma, niet educatie maar transformatie

Je hebt religieuze extase nodig naast de rede, die Antenne voor het Goddelijke, om het Onvoorstelbare voor mogelijk te blijven houden.

Omdat onvoorstelbare dingen kunnen ontstaan en gebeuren. Denk alleen al aan het internet, dat in mijn generatie het gehele openbare leven omturnde. Hoe wonderlijk, dat je iets op een zoekmachine intikt, en dan graast een computer servers op de wereld af. En binnen een seconde heb je een antwoord van het Orakel op al je levensvragen. Hoe kon dat idee ontstaan? Door ‘rede’? Of door ingeving?

Heb een goede zondag en doe bij het verlaten van dit webhuis een duit in de collectezak, mocht je met dit geschrevene iets hebben opgestoken.

4 Replies to ““En uit de troon kwamen bliksemstralen”…(Openbaring 4:5)”

  1. In deze materie verdiep ik me al een tijdje,
    Johannes van Patmos had een visoen , zo als zo velen paranomaal begaafden. Alios Irlmaier, fo Buchela ,Padre Pio enz…
    Geschiedenis herhaalt zich. ofwel cyclisch/ritmisch zo als weeen van een vrouw , iedere 5 min bv.
    We hebben al diverse eind tijden gehad het jaar 70 300 1000 1534 2000 en nu weer. het boek Daniel en ook openbaringen lijken het wel op te roepen. sekte die hoog in de macht zitten, kunnen zeggen ” het had zo moeten zijn” sla je slag! En god zeegene de “machts “greep. Via crisis en conflict. Openbaringen is een gevaarlijk boek.
    Wij hebben de vrije keus om gedachten te weren. Ik wijs de eindtijd-gedachte af , het is te erg, moreel onhoudbaar, als je crisis, oorlog, rampen beaamt :dat het zo moet zijn , haal je bloed aan je handen!
    Dus roep ik een ieder op bedenk : Mededogen

  2. Hier een moderne Wappie, nu ben ik geen voorstander van Ayahuasca (vanwege ongewenste neven/gifstoffen) en , omdat ik geloof dat sjamanen plantenkennis hebben en weten hoe sterk een plant is. Hier hebben we mensen die thee zetten met 2 planten welke ze via een smartshop hebben verkregen. De verhouding tussen DMT en MAO remmer is nogal een dingetje en een goede reis is niet verzekerd mits deze verhouding minimaal goed is. Hierbuiten speelt opgelopen trauma’s en bewandelde levensweg ook mee.

    Ook de rede van inname, geestelijke grootsheid/EGO of armoede en/of onwetendheid. Telt mee al kan het een geniaal hulpmiddel zijn. Als je een goede DMT reizen maakt, en religieuze teksten maar ook van de Rozenkruisers en Vrijmetselarij, Rudolf Steiner etc etc leest… Komt er een moment dat je b.v. Bijbelteksten gaat begrijpen door je reizen, en door dezelfde teksten ga je dingen in je volgende reis begrijpen. Briljante wisselwerking voor degene die wil groeien en wie oren hebben zullen horen en wie ogen hebben zullen kunnen zien.

    Bovenaan deze site staat “Over leven in een eindtijd” … Welke eindtijd moge dit dan zijn? Zijn we hier? “Wie een oor heeft, die hore, wat de Geest tot de gemeenten zegt. Wie overwint, hem zal Ik geven van het verborgen manna, en Ik zal hem een witte steen geven en op die steen een nieuwe naam geschreven, welke niemand weet, dan die hem ontvangt.”

    Moeten we kiezels gaan zoeken? Of zijn we helemaal op het eind? “Zalig zijn zij die Zijn geboden doen, zodat zij recht mogen hebben op de Boom des levens, en opdat zij door de poorten de stad mogen binnengaan.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *