Facebook Demo

Interessante Tijden

2 days 8 hours ago

Nog een katvanger op 'rechts', die geen echt alternatief biedt voor 'meer globalisme'. interessantetijden.nl/2022/07/01/boer-burger-beweging-bbb-build-back-better/

Interessante Tijden

4 days 5 hours ago

Meteen donderdag 23 juni, de dag nadat de boeren bij Stroe in de Gelderse Vallei hun protest hielden (22 juni) lanceerde Gelders gedeputeerde Peter Kerris een proefballon; ‘Stroe City’, er zouden 25 duizend huizen komen bij dit dorp van 23 duizend inwoners.
De ruimtelijke ingreep in de Gelderse Vallei die de provincie voorneemt (900 hectare in de Gelderse Vallei) uit naam van de ‘verstedelijkingsstrategie’ is echter een fractie van de ruimtevraag van klimaatpolitiek uit de Green Deal en Klimaatwet/Stikstofwet: Meer dan 20 duizend hectare.
Dat kun je opmaken uit de beleidsstukken genaamd ‘Naar een Nieuwe Kaart van Gelderland’. Dat is de lokale vertaling van de ‘Nationale Omgevingsvisie’ die met de Omgevingswet en haar ‘duurzame ontwikkeling’ ( = onteigening) juridische tanden krijgt.
interessantetijden.nl/2022/06/29/stroe-city-proefballon-leidt-af-van-hugos-groene-landroof/

Interessante Tijden

5 days 13 hours ago

Foto's van een nieuw boerenparadijsje in de Vlaamse Westhoek, de ideale combi van lekker bier en dramatische historie (1914-1918) in deze hop-streek van Vlaanderen

interessantetijden.nl/2022/06/22/zonder-boer-geen-bier/

Interessante Tijden

5 days 13 hours ago

Mede door de dankzij ondergetekende zijn werk (2015) veroorzaakte discussie over ‘Sjoemelnatuur‘ stelde het Planbureau voor de Leefomgeving een ‘Chief Scientist’ aan (Bas Arts), die de kwaliteit van PBL-publicaties moet bewaken.
Maar de in Sjoemelnatuur gefileerde Mean Species Abundance (MSA)-indicator van (het door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gesponsorde) GLOBIO3 en de geclaimde ’15 % resterende biodiversiteit’ wordt nog steeds voor publieksvoorlichting gebruikt door PBL.
Het toont andermaal de lage waarheidsstandaarden bij ecologen die aan de basis staan van Nederlands en Europees natuurbeleid, want zowel de OECD als UNEP gebruiken de MSA.

interessantetijden.nl/2022/06/27/sjoemelnatuur-msa-biodiversiteit-van-pbl-nog-steeds-online/

Interessante Tijden

2 weeks 1 day ago

In dit zaterdagse archiefverhaal mijn publicatie voor HP De Tijd van 30 augustus 2006, over de opmars van de dakmeeuw in stedelijk gebied. Wilde verhalen over agressieve vogels circuleerden in Leiden sinds zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen de daken als broedterrein ontdekten. Waar komen de dieren vandaan en komt de stad er ook weer vanaf?

interessantetijden.nl/2022/06/18/biodiversiteit-dakmeeuwen-hoe-kom-je-er-van-af/.

Interessante Tijden

1 month 1 week ago

Een goede vriend van ons -die ook als typische Friese kop poseert in mijn koffietafelboek Liever dood dan Slaaf -nodigde ons uit als gast op Frijlan. Dit is het ecologische kampeerterrein van de Stichting Permacultuur waar twee handen vol mensen onder de rook van Leeuwarden ‘offgrid’ leven, los van het net en de rest op de kleipolders van de oude Middelzee.
interessantetijden.nl/2022/05/24/frijlan-het-friese-droevendaal/

Interessante Tijden

1 month 2 weeks ago

Op de zondag geen profane boodschappen. Dan lezen we uit de Heilige Schrift, Het Boek zonder welk er geen Westerse beschaving was geweest. We hervatten de tocht door Leviticus, het Bijbelboek dat de priesterdienst en religieuze voorschriften opstelt voor het volk van Israel.
In Leviticus 11 komen de spijswetten aan bod, met een onderscheid tussen ‘reine’ en ‘onreine’ dieren – ‘besmet’ noemt de Naardense vertaling die dieren- waarvan je niet eten mag. En wie dat wel doet zal ‘onrein tot de avond’ zijn.
De functie van Leviticus haar spijswetten kan zijn, dat je let op wat je eet en hoe je dat doet. Eten is een religieuze activiteit, de wijze waarop je dat doet onderscheid je als mens van de beesten.

interessantetijden.nl/2022/05/15/van-hun-vlees-mag-u-niet-eten-leviticus-11/

Interessante Tijden

1 month 2 weeks ago

Het zaterdagse archiefverhaal uit 2015 in voedselblad VORK

interessantetijden.nl/2022/05/14/intrinsieke-waarde-dieren-draait-om-menselijke-betutteling/

Interessante Tijden

1 month 2 weeks ago

Ook dit weekend mocht ik weer optreden bij BLCKBX, deze editie vooral over de Eurosovjetunie en haar Mars naar het Duurzame Avondland via de Green Deal onder de ongekozen Duitse dictator Ursula von der Leyen, op weg naar (energie-)armoede en tirannie.

www.youtube.com/watch?v=4fVN1YoztpY

Interessante Tijden

1 month 4 weeks ago

Vandaag op de dag van dodenherdenking reizen we naar Pointe du Hoc en Omaha Beach. Dat zijn twee plaatsen in Normandie waar scènes van DDay-oorlogsfilm The Longest Day werden opgenomen. De regio Bessin kent naast een dramatische geschiedenis ook bijzondere natuur, die alleen nog onder vuur ligt van projectontwikkelaars.
Het verleden biedt bescherming, en zo hielden de strijdende doden al windfarm-projecten voor de kust tegen. Omdat de historische zichtlijnen van het landingsstrand behouden moesten blijven, zo besloot de regionale overheid in 2006.

interessantetijden.nl/2020/05/04/natuur-in-de-vuurlinie-van-d-day/


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.